SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Eurheilu-yritys Cloud9 keräsi 50 miljoonan dollarin rahoituksen toisella kierroksella
  • Toimitus

Eurheilu-yritys Cloud9 keräsi 50 miljoonan dollarin rahoituksen toisella kierroksella

julkaistu: 16.10.2018 08:33

Vuonna 2013 perustettu yhdysvaltalainen eurheilu-yritys Cloud9 on varmistanut itselleen 50 mijoonan dollarin rahoituksen toisella päärahoituskierroksella (Series B).

Could9 sai alkunsa, kun entinen SoloMid-joukkueen manageri Jack Etienne osti vuoden 2012 lopulla Quantic Gamingingin Starcraft II-joukkueen 15 000 dollarilla ja Cloud9 oli syntynyt. Joukkueen taustaa pyöritettiin alunperin perhevoimin, mutta nyt joukkueen brändi on lukinnut itselleen suuremman rahoituksen. Rahoituskierros vedettiin läpi Valor Equity Partnersin kanssa. Kyseinen rahoituskierroksen onnistuminen nosti myös Cloud9:n Forbesin “Seuraava miljardin startup”-listalle. C9 on kerännyt tähän mennessä 73 miljoonaa dollaria rahoitusta ja sen liikevaihdon odotetaan olevan noin 22 miljoonaa dollaria vuonna 2018.

C9 on yhdysvaltain ja brittien eniten katsojia ja faneja tavoittava joukkue. Joukkueen yhteistyöyrityksistä löytyy sellaisia pieniä yrityksiä kuin Red Bull, HP ja yhdysvaltain ilmavoimat. Yrityksen päivittäistä toimintaa pyörittävä porukka on jo 35 henkinen.

Rahoituskierros tulee tarpeeseen, sillä Cloud9:n suunnitelmissa on rakentaa yli 2000m2 hajoitusfasiliteetit joukkueelle Los Angelesiin. Harjoituskompleksin on tarkoitus valmistua 2019 lopussa, mutta Etienne toivoo kyseisen laitoksen olevan valmis jo ennen ensi vuoden kilpakauden alkua. Joukkueiden lisäksi rakennus majoittaa valmentajat, managerit, urheilupsykologit, fysioterapeutit ja tottakai kokin! Harjoituskompleksi mahdollistaa myös akatemian aloittamisen nuorille pelaajille.

Cloud9 eurheilu-kausi on ollut onnistunut. Tammikuussa heidän Counter Strike-joukkueensa voitti Major-turnauksen, ELEAGUE Major: Boston 2018:n. Parhaillaan yhtä ottelua tuossa turnauksessa seurasi 1,1 miljoonaa katsojaa samanaikaisesti. Heinäkuussa Cloud9 voitti Overwatch Leaguen ja suurena altavastaajana Rainbow Six Siege-joukkue voitti DreamHack Montrealin syyskuussa.