SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Etelä-Korean kolmivuotinen Overwatch-dynastia murtui – USA kruunattiin maailmanmestariksi
  • Niko
    Nikkilä

Etelä-Korean kolmivuotinen Overwatch-dynastia murtui – USA kruunattiin maailmanmestariksi

julkaistu: 03.11.2019 14:31

Overwatch World Cupin, eli toisin sanoen Overwatchin MM-kisojen, finaalit pelattin tänään aamuyöstä Suomen aikaa. Merkkejä aiempien vuosien hierarkioiden murtumisesta oli nähty jo aiemmin turnauksessa, mutta finaaleissa tapahtui viimeinkin se, mitä fanit olivat odottaneet jo pitkän aikaa.

Kyseessä oli tietenkin kolminkertaisen ja eiliseen mennessä ainoan World Cup -mestarin Etelä-Korean putoaminen playoffeista. Joukkue kohtasi semifinaaliottelussaan USA:n, joka tarjoili näille kylmää kyytiä.

Etelä-Korea ei saanut enää avauserän erävoittonsa jälkeen peliään käyntiin niin millään, vaan USA napsi itselleen erävoittoja läpi loppuottelun. Korealaisten paras yritys päättyi tasapeliin neljännen erän Horizon Lunar Colonylla, mutta USA ratkaisi ottelun heti seuraavassa erässä, päättäen sen 3-1 lukemiin.

Finaalissa toisensa kohtasivat USA ja Kiina, joka oli peitonnut semifinaaleissa Ranskan 3-1. Mestaruusottelu päättyi USA:n voittoon selvällä nollapelillä 3-0 lukemin. Pronssiottelussa pronssisijalle taasen nousi Etelä-Korea, joka peittosi Ranskan luvuin 3-0.

Vielä viime vuoden World Cupissa Etelä-Korea oli käytännössä voittamaton; kolminkertainen, peräkkäinen maailmanmestari, joka ei ollut historiansa aikana hävinnyt ainuttakaan ottelua.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Blizzard