SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Kilpapelaaja tekeytyi tyhmäksi – Tavoitteena välttää asepalvelus, joutui vankilaan
  • Perttu
    Leinonen

Kilpapelaaja tekeytyi tyhmäksi – Tavoitteena välttää asepalvelus, joutui vankilaan

julkaistu: 04.02.2024 06:00

Entinen FIFA– ja EA Sports FC -ammattilainen Won “WonChangYeon” Chang-yeon turvautui erikoiseen keinoon välttääkseen asepalveluksen kotimaassaan Etelä-Koreassa. Etelä-Korealaisia Esports-tähtiä on nähty useasti keskeyttävän kilpauransa hetkellisesti pakollisen asepalveluksen vuoksi.

WonChangYeon kokeili hieman erikoista kikkaa välttääkseen asepalvelukseen joutumisen. Eteläkorealainen nimittäin esitti tyhmempää kuin mitä hän todellisuudessa on.

Korea Heraldin mukaan entinen ammattipelaaja antoi psykologisissa kokeissa tahallaan vastauksia saadakseen diagnoosin mielenterveyshäiriöstä ja erittäin matalasta älykkyysosamäärästä.

Yritys kuitenkin epäonnistui, kun Korean poliisi sai hänet kiinni valheellisesta testistä. WonChangYeonille langetettiin syytteet testissä huijaamisesta.

Kun Incheonin piirituomioistuin totesi hänet syylliseksi tuli huijausyritys lopulta todella kalliiksi. WonChangYeon tuomittiin nimittäin sotilaspalvelulain rikkomisesta vuodeksi vankeuteen sekä suorittamaan 120 tuntia yhdyskuntapalvelusta.

WongChangYeon lopetti kilpailu-uransa syyskuussa, kun syyte häntä vastaan nostettiin. Tämän jälkeen eteläkorealainen tuotti sisältö vielä YouTube-kanavalleen, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että sisällöntuotantoon on tulossa pidempi paussi.

Kuva: EA FC24 / EA Sports & X Screenshot Lähde: Dexerto