SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ESL: Venäläispelaajat voivat osallistua Katowicen CS:GO-turnaukseen
  • Juuso
    Syngelmä

ESL: Venäläispelaajat voivat osallistua Katowicen CS:GO-turnaukseen

julkaistu: 09.12.2022 11:01

Ensi vuoden ensimmäinen suuri CS:GO-turnaus pelataan Puolan Katowicessa helmikuun alussa. Puola eväsi pääsyn suurimmalta osalta Venäjän kansalaisilta maahansa 26. syyskuuta. Kielto oli seurausta Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Sota on jatkunut helmikuusta asti.

ESL on vahvistanut HLTV:lle, että mikään laki ei estä venäläispelaajien osallistumista turnaukseen. Suoraan Puolaan Venäjältä pelaajat eivät kuitenkaan voi matkustaa maateitse. Myös Schengen-alueen ulkopuolelta vesi- tai ilmateitse matkustaminen on kielletty.

Pelaajan vaihtoehdoksi jää matkustaminen ensin Schengen-alueen sisälle, esimerkiksi Saksaan, josta hän jatkaa sitten Puolan rajojen sisäpuolelle. Tässäkin tapauksessa viisumeiden on oltava kunnossa.

IEM Katowice alkaa Play-in-vaiheella, joka alkaa 31. tammikuuta ja päättyy 1. helmikuuta. Varsinainen turnaus pelataan 2.–12. helmikuuta. Turnauspottina on miljoona dollaria, josta voittajajoukkue tienaa $400 000. Turnaukseen on kutsuttu major-voittaja Outsiders, alkuvuotta dominoinut FaZe sekä ESL Proliigan 16. kauden voittanut Vitality. Yhteensä joukkueita turnauksessa nähdään 16, joista puolet ESL Rankingin ja puolet Play-In-vaiheen perusteella.

Lähteet: HLTV, Striker | Kuva: ESLCS