SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ESL bannaa venäläisjoukkueet turnauksistaan – pelaajilla silti mahdollisuus päästä pelaamaan
  • Juuso
    Syngelmä

ESL bannaa venäläisjoukkueet turnauksistaan – pelaajilla silti mahdollisuus päästä pelaamaan

julkaistu: 02.03.2022 21:57

BLAST ilmoitti tiistaina, että se ei aio kutsua Venäjällä perustettuja CS:GO-joukkueita tuleviin turnauksiinsa. Nyt myös toinen merkittävä kansainvälinen turnausjärjestäjä, ESL, on päättänyt asettaa omat rajoitteensa venäläisjoukkueille.

Lue lisää: BLAST sulkee venäläisjoukkueet turnauksiensa ulkopuolelle – Maailman toiseksi paras CS-joukkue ulos

ESL kertoo, että tulevalla ESL Proliigan kaudella mitkään tai ketkään, joilla on kytköksiä Venäjän hallitukseen, eivät saa osallistua ESL:n järjestämiin turnauksiin.

Tällä hetkellä ESL listaa tällaisiksi joukkueiksi Virtus.pron ja Gambitin. Virtus.pron omistaa MegaFon Technology, jota kohtaan on asetettu useita pakotteita. Gambitin omistaa puolestaan MTS.

Pelaajilla mahdollisuus päästä pelaamaan

ESL ymmärtää, että pelaajat eivät ole syypään Ukrainan tilanteeseen. Pelaajille halutaankin tarjota mahdollisuus osallistua turnauksiin ilman pakotteisiin asetettuja joukkueita.

“Mielestämme ei ole esportsin hengen mukaista asettaa syyttömille pelaajille pelikieltoja. Tästä syystä sekä Virtus.pron että Gambitin pelaajat ovat tervetulleita kilpailemaan neutraalin nimen alla, joka ei edusta Venäjää, heidän nykyistä organisaatiotaan tai heidän nykyisen joukkueensa sponsoreita, joita esiintyy esimerkiksi heidän pelipaidoissaan.”

ESL kertoo laittavansa kaikki tulevat CIS-alueen turnaukset tauolle. Turnaukset on määrä pelata myöhemmin, kun maailman tilanne joskus toivottavasti rauhoittuu.

Lähde: ESL

Kuva: Virtus.pro