SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Erotettu valmentaja: “Oli virhe päästää minut menemään”
  • Saara
    R

Erotettu valmentaja: “Oli virhe päästää minut menemään”

julkaistu: 26.01.2023 12:34

Kolme kuukautta Astralis-pestinsä päättymisen jälkeen Martin “trace” Heldt ilmoitti viikonloppuna olevansa vapaa agentti. Vuosi sitten tanskalaisherra aloitti akatemiajoukkue Astralis Talentin valmentajana, mutta pikaisesti hänen hoteisiinsa jo annettiinkin päätiimi, kun Alexander “ave” Holdt sai Major-kiellon.

Astralis koki tracen aikana joitakin huippuhetkiään, kuten semifinaalin IEM Colognessa, mutta yleisesti tulokset jäivät laihoiksi. 32-vuotias trace siirrettiin syrjään, kun paikkaa IEM Rio Major -turnaukseen ei onnistuttu nappaamaan.

Entisen valmentajan mukaan joukkueessa oli myllerrystä ja epätasapainoa, joilla saattoi olla negatiivista vaikutusta menestykseen.

– Ehkä suoriuduimme jopa paremmin kuin olisi voinut odottaa, kun ottaa huomioon tuolloiseen joukkueen ja pelaajien kokoonpanon – mistä syystä henkilökohtaisesti uskon, että oli virhe päästää minut menemään. Kunnioitan heidän päätöstään, eikä tämä hierrä välillämme.

CS-legenda kertoo oppineensa Astraliksen leivissä mestaruustason pelaajien ohjaamista ja toimimista jättiorganisaation vastuutehtävän paineessa.

– Kuinka valmentaa viittä erilaista pelaajaa, jotkut Major-voittajia, joilla on erilaiset persoonallisuudet, ja miten saada kaikki antamaan parastaan ja tekemään tiimityötä samaan tahtiin, trace kuvailee.

– Kaikilla pelaajilla on myös erilainen lähestymistapa peliin ja erilaisia ajatuksia ja tapoja pelata. Minulla on oma näkökulmani, mutta kannustaminen ja parhaan ratkaisun etsiminen yhdessä niin fiksujen pelaajien kanssa todella laajentaa perspektiiviä. Kaikki oppivat toisiltaan jotakin.

Jatkossa trace on avoin muullekin johtavalle roolille, jossa hän voisi antaa panoksensa johtajuudellaan, aloitteellisuudellaan ja tietämyksellään, ja jossa voisi siivittää joukkueen täyteen potentiaaliinsa. Ennen kaikkea hän kaipaa uutta päävalmentajan paikkaa.

Lähde: HLTV.org Kansikuva: João Ferreira / PGL