SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Erotatko nämä pelit toisistaan? – Teknologiatitaanit haastettiin oikeuteen R6-kopiopelistä
  • Niko
    Nikkilä

Erotatko nämä pelit toisistaan? – Teknologiatitaanit haastettiin oikeuteen R6-kopiopelistä

julkaistu: 17.05.2020 19:00

Peliyhtiö Ubisoft on haastanut Applen ja Googlen oikeuteen näiden kauppapalveluista myytävästä pelistä, jota se kuvaa Rainbow Six: Siegen lähestulkoon täydelliseksi kopioksi. Kyseessä on kiinalaisen Alibaba Group Holdings Ltd:n omistama Area F2.

Peli vaikuttaa ottaneen monin tavoin oppia Ubisoftin operatiivisesta FPS-pelistä, eikä olisi mikään ihme, mikäli satunnaispelaajalla menisi pelit sekaisin. Ubisoftin halukkuus puolustaa omaisuuttaan ja mainettaan on siis varsin ymmärrettävää.

“Rainbow Six: Siege on yksi maailman suosituimmista kilpailullisista moninpeleistä ja kuuluu Ubisoftin arvokkaimpiin intellektuaaliomaisuuksiin. Käytännössä kaikki F2:n osaset on kopioitu R6S:stä, aina operaattoreiden valintaruudusta ottelun pisteruutuun, ja kaikki niiden välistä”, Ubisoft kommentoi Bloombergin uutisessa.

Ranskalaisyhtiö sanoi ilmoittaneensa jo aiemmin Applelle ja Googlelle pelin rikkovan heidän tekijänoikeuksiaan, mutta yhtiöt kieltäytyivät poistamasta sitä kaupoistaan.

Alla näet vertailua kahden pelin välisistä kuvapaappauksista ja voit itse päätellä, ovatko Ubisoftin syytökset oikeutettuja.

Lähde: Bloomberg Kuvalähteet: Area F2, R6: Siege