SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ernests Gulbis – Hubert Hurkacz: Vieläkö latvialaisessa riittää potkua?
  • Toimitus

Ernests Gulbis – Hubert Hurkacz: Vieläkö latvialaisessa riittää potkua?

julkaistu: 05.02.2019 09:51

2014 jälkeen latvialaisen Ernests Gulbisin pelimäärät ovat laskeneet reilusti. Viime vuonna mies sai taas yli 40 peliä vyölleen, tosin suuren osan Challengerissa. Mikä tärkeintä, record oli pitkästä aikaa voitollinen. Tänä vuonna 31 vuotta täyttävä mies on nousujohteessa ja esimerkiksi viime kauden lopussa Tukholmassa kaatuivat Bennetau, Shapovalov, Sock ja Isner.

Nyt vastassa on nuori puolalainen, joka kautensa mallikkaasti voittamalla Canberran Challengerin alkuvuodesta. ATP-tasolla nuori pelaaja ei vielä ihmeitä ole tehnyt. Viime vuonna yhdeksästä ottelusta hän onnistui voittamaan vain kaksi. Challengerissa vastaavasti record olikin hyvin positiivinen 42-19.

Gulbis omaa loistavan syötön. On myös syytä muistaa, että ennen pitkää loukkaantumiskierrettään latvialainen oli maailman top 10-pelaaja, mutta tästä on toki aikaa jo yli neljä vuotta. Nyt kuitenkin vihdoin näyttää siltä, että suurimmat vaivat ovat takana. Jotain pientä häikkää oli kolmisen viikkoa sitten Aussie Openissa Wawrinkaa vastaan, kun Gulbis vetäytyi ottelusta pienen selkäkivun takia. Käsittääkseni suuremmasta vammasta ei ole kyse.

Ottelusta voi povata tasaista, mutta loppuvuosi osoitti Gulbisin löytäneen taas pelivireen. Jos tuo kyseinen selkävamma ei ole pahempaa laatua, voittaa Gulbis tämän ottelun. Vaikea uskoa tuon kuntoutuksen jälkeen kuitenkin, että hän pakottaisi itsensä kentällä, ellei olisi täysin kunnossa.

Meidän papereissa Gulbis kuuluisi olla pienoinen suosikki, joten yli kahden kerroin kelpaa oikein mallikkaasti lapulle.