SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Entisen CS:GO-tähden surkea ränkki kertoo kilpailullisen pelitilan ongelmista
  • Toimitus

Entisen CS:GO-tähden surkea ränkki kertoo kilpailullisen pelitilan ongelmista

julkaistu: 29.04.2022 16:36

Counter-Strike: Global Offensive -pelin ränking eli pelaajien taitotasoa mittaavaa systeemi on osittain rikki. Siitä viimeisimmän esimerkin antoi entinen ammattilaispelaaja ja nykyinen striimaaja Michael “shroud” Grzesiek.

Shroud pelasi kolmen vuoden ajan huippusuositussa ykköstason joukkueessa Cloud9:ssä. Uransa aikana hän muun muassa voitti ESL Pro League -turnauksen ja eteni ESL One Cologne turnauksen finaaliin. Shroud tunnettiin erityisesti taidoistaan iskeä komeita pääosumia.

Tästä kaikesta huolimatta, shroudin ränkki on tällä hetkellä Gold Nova 4, joka on alempaa keskitasoa.

CS:GOssa on 18 eri tasoa (ranks).

 

Tämän lisäksi shroudin taannoisen striimin pelikavereista, joihin kuuluivat muun muassa Apex Legends ex-ammattipelaajat Christian “Nokokopuffs” Feliciano ja Tsoonami, oli jälkimmäisellä joukkueen kovin taitotaso – Master Guardian 1.

Shroudin ja taidokkaiden peliammattilaisten pienet ränkit aitoon tasonsa nähden ovat esimerkki CS:GO:n ränking-systeemin ongelmista, etenkin Pohjois-Amerikassa.

Terveen rankingin jakautumisen pitäisi näyttää kellokäyrältä, niin kuin se näyttääkin Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Tällöin vähiten pelaajia on Silver 1- ja Global Elite -ränkeissä, ja loput pelaajat asettuvat taitotasoiltaan näiden kahden tason väliin tasaisesti piikin olevan noin Gold Nova- ja Master Guardian -taitotasojen kohdilla.

Aasiassa, Euroopassa ja Etelä-Amerikassa ränking toimii paremmin. (Kuva: Leetify)

 

Kuitenkin Pohjois-Amerikassa ja Oseanian alueella suurin osa pelaajista pelaa Silver-tasolla, josta johtuen taidokkaatkin kynärisoturit jämähtävät pienille ränkeille, joista on erittäin vaikeaa nousta ylöspäin.

Pohjois-Amerikassa ja Oseaniassa matchmaking-kokemus on negatiivisempi. (Kuva: Leetify)

 

Ongelma on rehottanut jo pitkään, mutta ainakaan vielä Valve ei ole ongelmaa korjannut. Monet turvautuvatkin kolmannen osapuolen tarjoamiin matchmaking-peleihin pelikokemuksen miellyttävyyden varmistamiseksi.

Lähde: Leetify, Win.gg Kuva: Shroud stream