SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Twistzz Liquid
  • Juuso
    Syngelmä

Entinen Liquid-tähti kertoo joukkueessa olleen ongelmia jo CS:GO Grand Slamin aikaan

julkaistu: 16.06.2021 12:00

Entinen Team Liquidin ja nykyinen FaZe Clanin CS:GO-pelaaja Russel “Twistzz” Van Dulken on avautunut entisen joukkueensa ongelmista.

“Twistzz” oli mukana voittamassa ennätyksellistä Intel Grand Slamia Liquidin kanssa keskikesällä 2019. Ennätyksellisen voitosta tekee sen, että joukkue voitti Grand Slamiin kuuluvia turnauksia peräti neljä peräkkäin. Näihin turnauksiin kuuluivat IEM Sydney 2019, DreamHack Masters Dallas 2019, ESL Pro League Season 9 Finals ja ESL One Cologne 2019.

Uskomattomasta menestyksestä huolimatta “Twistzz” on kertonut tunteneena olonsa hyväksikäytetyksi ja epäarvostetuksi. Hän tiesi, että yksilötaito oli tuonut joukkueelle menestystä, mutta lopulta joukkuehenkeä ja -peliä olisi kehitettävä. Näin ei käynyt ja muut joukkueet tulivat Liquidin ohi.

“Jopa Grand Slam -turnausvoittojen aikaan tiesimme, että meillä on ongelmia. Emme vain osanneet nimetä niitä, koska tekemämme toimi. Pystyimme voittamaan yksilötaidon turvin. En usko, että tuolloin kukaan olisi pystynyt haastamaan meitä. Pelaajatauon jälkeen meta muuttui ja muut joukkueet saivat meidät kiinni. Tiedostamamme ongelmat tulivat paljon selkeämmin esille. Luulen, että pelkäsimme muutosta. Ajattelimme, että vanhat asiat toimisivat edelleen yhtä hyvin kuin ennen.”

“Vuoden 2019 lopulla sanoin joukkueelle, että minusta alkaa tuntua aika hyödyttömältä. Sanoin heille, että kaikki tietävät miten pelaan tätä support-lurker -roolia. Tiesin ainoan keinon olevan se, että minä vaihtaisin pelityyliäni joukkueen pelityylin mukana. Asian kertominen joukkueelle ei ollut helppoa, en löytänyt sanoja. En osannut pyytää heiltä apua. En osannut olla itsekkäämpi. Sen sijaan minua käytettiin hyväksi, jotta antaisin muille itselleni mieluisia pelipaikkoja.”

“Twistzz” kertoo, että joukkue ikään kuin jämähti paikalleen. Kun asiat toimivat, mitään ei edes yritetty muuttaa.

“Jos halusin pelata toista AWP:ta tai AWP:ta CT-puolella, ne olivat asioita joita ‘nitr0’ halusi tehdä. Myöhemmin lopetimme uusien asioiden kokeilun ja minusta tuntui, että kaikki ideani tyrmättiin. Mielipiteilläni ei ollut arvoa. Minusta tuntui, ettei joukkueella ollut uskoa ideoihini. Tämä korostui erityisesti ‘nitr0n’ lähdön jälkeen. Jos joukkueessa ei kunnioiteta toisia pelaajia, yksilösuorituksetkin kärsivät. Siksi minusta tuntui oikealta lähteä Liquidista.”

“Twistzz” kertoo olevansa tyytyväinen FaZe Clanissa.

“Toistaiseksi olen tuntenut enemmän vaikutusvaltaa FaZessa kuin Liquidissa. Minua kuunnellaan selvästi enemmän ja ‘karrigan’ arvostaa näkemyksiäni. Olen paljon parempi pelaaja yksilönä. Lisäksi minulla on paljon enemmän potentiaalia FaZessa kuin Liquidissa. Kehityn edelleen jatkuvasti. On hullua ajatella, että ennen tehtäväni oli ampua pelkkiä pääosumia, mutta nyt vaikutan selvästi erien kulkuun ja autan ‘karrigania’ kierrostenaikaisessa johtamisessa.

“Jos ‘karrigan’ kertoo meille taktiikan, voin esittää oman mielipiteeni siitä, miksi jokin toinen taktiikka tai asia toimisi mielestäni paremmin. Hän kuuntelee ja arvostaa mielipiteitäni. Hän tietää miten hyödyntää johtamiaan pelaajia. Hänen mielestään olen parhaimmillani kaaoottisissa tilanteissa, joten hän laittaa minua sellaisiin. ‘nitr0’ ajatteli samaan tapaan vuoden 2018 Liquidissa.”

Nyt paremmassa tilanteessa ja roolissa pelaava “Twistzz” aikoo keskittyä FaZe Clanin rankingin parantamiseen. Hän on erityisen innoissaan päästessään pelaamaan Olof “olofmeister” Kajbjerin kanssa. “Twistzz” on sanonut “olofmeisterin” olevan fiksuin pelaaja, jonka kanssa hän on koskaan pelannut.

“Twistzz”, “karrigan” ja “olofmeister” pelaavat kaikki tällä viikolla BLAST Premier Spring Final 2021 -turnauksessa.

Pelaajatcom näyttää BLAST-ottelut suorana. Faze aloittaa turnauksensa myöhemmin tänään Na’Via vastaan. Otteluohjelman voit katsoa tästä.

Lähde: Dot Esports

Kuva: Liquid

Tuoreimmat uutiset: