SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Entinen kehittäjä kertoo ajatuksiaan uudesta Source 2 -pelimoottorista
  • Juuso
    Syngelmä

Entinen kehittäjä kertoo ajatuksiaan uudesta Source 2 -pelimoottorista

julkaistu: 07.08.2022 18:45

CS:GO pyörii Source-pelimoottorilla. Fanit ovat odottaneet jo pitkään pelin siirtymästä uudempaan Source 2 -pelimoottoriin.

Valven toinen suosittu peli, Dota 2, siirtyi vuonna 2015 Sourcesta Source 2:een pelin Reborn-päivityksessä. CS:GO-yhteisö on odottanut siitä lähtien saman tapahtuvan CS:GO:lle.

Alta voit katsoa vertailuvideon Sourcen ja Source 2:n välillä Dota 2 -pelissä.

Valven toimitusjohtaja Gabe Newell kertoo, että siirtyminen uudempaan pelimoottoriin ei varsinaisesti ratkaise CS:GO:hon liittyviä ongelmia.

— Kun kysymme majoreilla, mitä toiveita pelaajilla on Source 2:n suhteen, saamme usein vastaukseksi, että hitboxien pitäisi olla parempia. Pelkkä siirtyminen uuteen pelimoottoriin ei kuitenkaan ratkaise tätä ongelmaa, Newell selittää.

Mikäli Source 2 -pelimoottoriin siirryttäisiin, joutuisi Valve entisen CS:GO-kehittäjän, Richard Geldreichin, mukaan käyttämään ainakin aluksi paljon grafiikoita suoraan ensimmäisestä Source-pelimoottorista.

— Valve on menettänyt paljon graafikoitaan, joten epäilisin heidän käyttävän ainakin aluksi paljon valmista Source 1 -grafiikkamateriaalia, Geldreich miettii.

Half-Life: Alyx -pelissä käytetään Source 2 -pelimoottoria. Alta voit katsoa havainnollistavan videon siitä, miltä CS:GO:n Mirage-kartta voisi näyttää uudella pelimoottorilla. Ero nykyiseen ei ole missään nimessä merkittävä, mutta sen huomaa.

Grafiikoiden lisäksi Valve on menettänyt myös paljon taitavia kehittäjiä. Yksi CS:GO:n suurimpia ongelmia on sen kyky pyörittää peliä sulavasti.

— Source 2 -pelimoottorin koodi oli todella hyvä, mutta koska Valve on menettänyt paljon kehittäjiä, epäilen heidän saavan sitä yhtä hyvään kuntoon. Ensimmäinen Source-pelimoottori optimoitiin hyvin kyvykkäiden insinöörien toimesta, mutta kun vaihdettiin moderneihin grafiikoihin, ongelmat alkoivat, Geldreich sanoo.

On hyvin todennäköistä, että Valve tekee edelleen testejä Source 2 -pelimoottorin siirtämisestä CS:GO:hon. Mitään ei ole kuitenkaan ilmoitettu virallisesti, joten CS:GO-kansan odotus jatkuu ainakin toistaiseksi.

Lue lisää: Valven on todistetusti havaittu työstävän CS:GO:n Source 2 -karttoja

Lähteet: Win.gg, dotatvru, Gabe Follower | Kuva: Valve