SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Entinen australianmestari Niko “ChroNoDotA” Raisanen lopettaa Overwatchin – Ei luottamusta Blizzardiin
  • Niko
    Nikkilä

Entinen australianmestari Niko “ChroNoDotA” Raisanen lopettaa Overwatchin – Ei luottamusta Blizzardiin

julkaistu: 09.11.2019 18:55

Suomalainen, tällä hetkellä Yhdysvalloissa asuva Niko “ChroNoDotA” Raisanen ilmoitti aiemmin tällä viikolla Twitterissään lopettavansa Overwatchin ammattipelaamisen. Tank-pelaajana tunnettu Raisanen siirtyi tänä vuonna täyspäiväisesti Overwatchin pariin, tavoitteenaan pitkäaikainen ura e-urheilun saralla. Tässä vaiheessa on kuitenkin selvää, ettei se ainakaan Overwatchin kautta tule toteutumaan.

Raisanen on pelannut uransa aikana useassa kokoonpanossa, merkittävimmin australialaisissa Kanga Esportsissa ja Sydney Dropbearsissa. Kangan riveissä hän nousi Australian Contenders-turnauksessa jaetulle 3.-4. sijalle, kun taas aika Dropbearsissa niitti Contendersin kulta- ja hopeasijan. Tämän lisäksi hän on striimannut, valmentanut, tehnyt analyyseja ja tuottanut sisältöä Youtubeen.

Raisanen kokee Overwatchin antaneen hänelle paljon; henkilökohtaista kehitystä, muutoksen ulospäinsuuntautuneemmaksi, ystäviä ja uusi rakkaus markkinointia kohtaan. Tulokset itse pelin parissa eivät kuitenkaan tyydyttäneet, eikä suuntautuminen pelin kehittäjää Blizzardiakaan kohtaan ole positiivinen.

“Jos Overwatch olisi hyvin kohdeltu peli, olisin jatkanut yrittämistä vielä kuuden kuukauden verran ja katsonut miten siinä käy, mutta loppujen lopuksi en voi rakentaa toimeentuloani sellaisen yhtiön ympärille, johon en luota”, Raisanen kirjoitti.

Seuraavaksi Raisanen kertoo palaavansa yliopistoon opiskelemaan tietojärjestelmiä Arizona State Universityyn, jossa hänellä on jäljellä vielä kaksi vuotta ennen tutkinnon valmistumista. Raisanen kertoo olevansa innostunut opiskeluihin palaamisesta, mutta lupaa jatkaa myös ammattipelaamisen ja sisällöntuotannon parissa tulevaisuudessa.

Vaikka Raisasen Overwatch-ura ei toteutunutkaan suunnitelmien mukaan, hän ei halua toisten menettävän toivoaan.

“Jatka unelmiesi jahtaamista. Et koskaan tiedä, koska ne tulevat todeksi, jollet tee työtä niiden eteen. Minun unelmani on yhä elossa, kuljen sinne vain eri polkua”, Raisanen kirjoitti.

Lähde: Niko Raisanen Kuvalähde: Twitch (tausta muokattu)