SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Entinen Astralis-pelaaja jakaa tusinan vinkkejä FACEIT:issä pärjäämiseen
  • Juuso
    Syngelmä

Entinen Astralis-pelaaja jakaa tusinan vinkkejä FACEIT:issä pärjäämiseen

julkaistu: 07.03.2023 05:00

 

Entinen Astralis-pelaaja, Lukas “Bubzkji” Andersen, kertoo Twitterissä kaksitoista tapaa ja asiaa, miten pärjätä paremmin CS:GO:n FACEIT-palvelussa. Nykyisin Tanskan CS:GO-kommentaattorina toimiva Bubzkji kertoo olevansa maailman 20. paras FACEIT-pelaaja 5600 elopisteellään.

1. Tunne jokainen kartta

Bubzkjin mukaan jokaisen karttavalikoiman tunteminen hyvin kuuluu perusasioihin. Vaikka FACEIT:issä estetään ja valitaan karttoja, ei aina pääse estämään tai valitsemaan haluamaansa karttaa. Lempikarttoja saa olla, mutta jokaisen kartan on oltava vähintään peruspaikoiltaan ja kulmiltaan tuttu paikka.

2. Ymmärrä kranaattien tärkeys

Astralis ennen Bubzkjin liittymistä kokoonpanoon oli kaikkien aikojen historiallisin kokoonpano. Yksi tärkeä syy joukkueen dominointiin oli tanskalaisviisikon viisaus kranaattien käyttämisessä. Aikaisemmin CS:GO:ssa ampuminen oli etusijalla ja kranaatteja käytettiin vain helpohkoihin savu- ja valokranaattihyökkäyksiin. Viimeistään vuonna 2018 Astralis mullisti tavan pelata Valven räiskintäpeliä, kun joukkue pystyi voittamaan jopa mahdottomalta tuntuvia kierroksia innovatiivisten kranaattiheittojen avulla.

Bubzkji ohjeistaa, että jokaisen FACEIT-pelaajan tulisi tietää jokaisen kartan hyödyllisimmät kranaatit. Jos opettelet ystäviesi kanssa esimerkiksi heittämään kaikki savukranaatit ja polttopullot Miragen A-pommipaikalle, et tunne hetkeen tarvitsevasi muita taktiikoita kyseiseen karttaan.

3. Ole joukkuepelaaja

CS:GO:ssa on monenlaisia rooleja. Toiset pelaavat AWP-kiväärillä, toiset hiippailevat vihollisjoukkueen taakse, toiset heittelevät uhrautuvasti valokranaatteja ja toinen juoksevat uhkarohkeasti ensimmäisenä pommipaikalle avaustapon toivossa.

Bubzkji neuvoo, että FACEIT:issä tärkeää on antaa oma mieluisa rooli sellaiselle pelaajalle, jonka kokee olevan itseään parempi. Jos esimerkiksi pidät AWP-kiväärillä pelaamisesta, mutta joukkuetoverisi on uusi Dmitry “sh1ro” Sokolov, kannattaa sinun suosiolla antaa AWP-kivääri joukkuetoverillesi. Tällöin voitatte ottelun todennäköisemmin ja sinä opit samalla nauttimaan uudesta roolista.

4. Etsi hyviä joukkuetovereita

Toisinaan hyvät joukkuetoverit ovat kiven alla, mutta kun heitä löytyy, pidä heistä kiinni. Jos tavoitteesi ovat korkealla, sinun täytyy myös miettiä, sopivatko mukavat ystäväsi tavoitteiseesi. Jos sinä ja ystäväsi pelaatte molemmat usein AWP-kiväärillä, on sinun mietittävä, oletko sinä tai ystäväsi valmiita luopumaan AWP-pelaajan roolista? Mikäli kompromissia ei suostuta tekemään, sinun on etsittävä uusia pelikavereita tavoitteesi noudattamiseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi pelata ystäväsi kanssa esimerkiksi matchmaking-otteluita.

5. Hyökkäyspuolen avaustapot

Bubzkji painottaa, ettei FACEIT ole samalla tasolla kuin ammattilaiskynäri. Hänen mukaansa kierrokset voitetaan yllättävän usein keräytymällä yhteen ja hyökkäämällä hallitusti samalle pommipaikalle, vaikka hyökkääjillä olisi alivoima. Koordinaatio on kaiken A ja O.

6. Opiskele ja ruoki vahvuuksiasi

Jos koet olevasi parhaimmillasi esimerkiksi AWP-pelaajana, katso YouTubesta parhaiden AWP-pelaajien (esim. sh1ro, Aleksandr “s1mple” Kostyliev, Mathieu “ZywOo” Herbaut) pelaamista. Opiskele mistä paikoista ja millä tavalla nämä pelaajat hankkivat avaustappoja eri kartoissa ja siirrä näitä tapoja vähitellen omaan pelaamiseesi.

7. Kehittele oma lämmittelyrutiinisi

Jokaisen on mietittävä, miten paljon lämmittelyä tarvitsee ennen päivän FACEIT-otteluita. Toisille siihen riittää yksi Wingman-ottelu kaverin kanssa, toiset tarvitsevat puolituntia deathmatchia ja toiset haluavat ampua 500 paikallaan seisovaa bottia.

8. Valmistaudu karttoihin myös käytännön tasolla

Bubzkji jatkaa listan ensimmäistä ohjetta listan kahdeksannella ohjeella. Pelkkä karttojen opiskelu ja paikkojen muistaminen ei riitä. Tärkeää on pelata säännöllisesti jokaista karttaa esimerkiksi retake-servereillä, jotta paikat tulevat tutuiksi myös käytännön tasolla. Ilman käytännön ymmärrystä on hyvin uhkarohkeaa lähteä pelaamaan epävarmalta tuntuvia karttoja.

9. Tunnustele joukkueesi fiiliksiä

Sinun ei tarvitse olla jatkuvasti äänessä, mutta opettele kuulostelemaan mikä on joukkueesi tunnetila. Jos teillä on huono alku ja kaikki ovat hiljaa, voit yrittää ehdottaa muutamaa taktiikkaa. Vaikka häviäisitte lisää kierroksia, ainakin saat muut aktiivisemmaksi.

10. Pistoolikierrosten tärkeys

Bubzkjin mukaan pistoolikierrokset ovat yleensä täyttä kaaosta FACEIT:issä. Ihmiset eivät kommunikoi ja pelaajat juoksentelevat ympäri karttaa. Bubzkji kuitenkin sanoo, että voittamalla ottelun molemmat pistoolikierrokset, mahdollisuudet voittoon kasvavat huomattavasti. Bubzkji viittaa tässä listan viidenteen ohjeeseen: kuka vain pystyy katsomaan pistoolitaktiikoita YouTubesta.

11. Keskity joukkueeseesi, älä itseesi

Tilastot ovat monelle tärkeä asia. Tietysti hyviä tilastoja on miellyttävä katsoa ottelun aikana. Otteluita ei kuitenkaan voiteta beittaamisella ja omien tilastojen kaunistelulla. Unohda tilastosi, unbindaa TAB-näppäimesi ja auta joukkuettasi ottelun jokaisena hetkenä.

12. Yritä pysyä positiivisena

Sekä Bubzkji että allekirjoittanut myöntävät kamppailevansa tämän asian kanssa. Kun oma tai joukkueen pelaaminen ei kerta kaikkiaan suju, vaikka yrittäisit mitä, on positiivisena hyvin vaikea pysyä. Negatiivisuus ja luovuttaminen kuitenkin tarttuvat joukkuetovereihisi, eivätkä ne ainakaan auta joukkuettasi menestymään.

Bubzkjin tekemän listan pääset lukemaan hänen Twitter-tililtään. Ketju avautuu kun klikkaat alla olevaa twiittiä.

Lähde: Bubzkji | Kuva: ESL