SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ensimmäiset kahdeksan CS:GO-joukkuetta valmiina majoreille
  • Juuso
    Syngelmä

Ensimmäiset kahdeksan CS:GO-joukkuetta valmiina majoreille

julkaistu: 16.04.2022 21:55

Tämän viikon aikana pelattiin kahdet major-karsintaturnaukset, kun sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan alueen että Aasian ja Australian alueen major-joukkueet karsittiin LAN-turnauksena Romanian Bukarestissa. Amerikoille oli jaossa kuusi paikkaa Antwerpenin majoreille ja Aasia-Australian alueelle kaksi.

Etelä- ja Pohjois-Amerikka

Karsinnan voittajasta ei ollut epäselvyyksiä, kun ennakkosuosikkina turnaukseen lähtenyt FURIA voitti karsintaturnauksen selvästi. FURIA voitti turnauksessa Leviatanin, Isurusin, Complexityn ja MIBRin. Ainoastaan Complexity pystyi yhdessä kartassa saamaan kaksinumeroisen kierrosmäärän (yli 9) FURIAa vastaan.

FURIA oli karsinnoissa ylivoimainen. Kuvassa vasemmalta oikealle KSCERATO, drop, tacitus, saffee, arT ja yuurih. (Kuva: PGL)

Kolmesta major-voittajasta (Timothy “autimatic” Ta, William “RUSH” Wierzba, Jake “Stewie2K” Yip) koostuva Evil Geniuses joutui pettymään, kun joukkue karsiutui jatkosta. Major-voittajien karsiutuminen on herättänyt keskustelua esimerkiksi sosiaalisen median Twitter-palvelussa. Entinen valmentaja ja nykyinen kommentaattori Janko “YNK” Paunovic kirjoitti Twitter-tilillään miten Evil Geniusesin suoritus on joukkueelle äärimmäisen noloa, mutta toisaalta helpottaa organisaation päätöksiä jatkossa.

“Tämä on paras mahdollinen skenaario Evil Geniusesin organisaatiolle. He voivat hankkiutua eroon pelaajista, joiden prioriteetit eivät ole kunnossa, ja rakentaa joukkueensa uudelleen majoreiden jälkeen.”

Evil Geniuses hävisi lopulta major-paikkansa eteläamerikkalaiselle 9z-joukkueelle, jonka tuhkimotarina karsintaturnauksessa hakee vertaistaan. Joukkue oli vain yhden tappion päässä karsiutumisesta sen jälkeen kun MIBR ja Evil Geniusesin ottivat joukkueesta voitot.

Sitten joukkue voitti kuin ihmeen kaupalla viisi “paras kolmesta” -periaatteella pelattua ottelua. Matkalla kaatui esimerkiksi major-voittaja Marcelo “coldzera” Davidin uusi joukkue, 00NATION.

Alta voit katsoa 9z:n pelaajien reaktion ratkaisevan voiton jälkeen.

Muita yllätyksiä karsintaturnauksessa ei nähty, kun ennakkosuosikeista myös Complexity ja Liquid etenivät jatkoon. Lopulta jatkoon meni kolme brasilialaisjoukkuetta, kaksi yhdysvaltalaisjoukkuetta ja yksi eteläamerikkalaisjoukkue.

Etelä- ja Pohjois-Amerikan major-joukkueet

  1. FURIA (Legendastatus)
  2. MIBR (Challenger-status)
  3. Imperial (Challenger-status)
  4. Complexity (Challenger-status)
  5. Liquid (Challenger-status)
  6. 9z (Challenger-status)

FURIA etenee suoraan Legendavaiheeseen, johon Challenger- ja Contender-statuksella merkatut joukkueet yrittävät edetä major-turnauksen ensimmäisessä vaiheessa. Challenger- ja Contender-joukkueet eroavat toisistaan siten, että Contender-joukkueille asetetaan alkulohkossa etukäteen vaikeampia vastustajia. Challenger-joukkueille puolestaan helpompia.

Aasia ja Australia

Aasian ja Australian karsintaturnaus pelattiin niin ikään LAN-turnauksena Romanian Bukarestissa. Turnaus oli selvästi edeltävää pienempi, sillä kahdesta major-paikasta kisasi neljä joukkuetta.

Lopulta yksi australialaisjoukkue (Renegades) ja yksi aasialaisjoukkue (IHC) etenivät majoreille. Karsintaturnauksen voitti mongolialainen IHC, joka on ensimmäinen Mongoliasta kotoisin oleva CS:GO-joukkue majoreilla koskaan.

Lähteet: HLTV, YNk | Kuva: PGL | Kansikuva: pglesports