SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ensimmäiset e-urheilun olympialaiset kesällä 2023 – KOK:n määritelmä hämmentää
  • Saara
    R

Ensimmäiset e-urheilun olympialaiset kesällä 2023 – KOK:n määritelmä hämmentää

julkaistu: 18.11.2022 17:00

Kansainvälinen olympiakomitea ilmoitti, että ensimmäinen e-urheilun olympialaisviikko, Olympic Esports Week, järjestetään ensi kesäkuussa Singaporessa. Tämä saattaa olla merkittävä askel kilpapelaamisen legitimoinnissa oikean urheilun sisäpiiriin.

Kilpapelaamisen saattaminen olympiatasolle on ollut viime vuosien aikana säännöllinen puheenaihe. Itse asiassa Riot Games jopa neuvotteli KOK:n kanssa viime vuonna League of Legensin ottamisesta olympialajiksi. Lopullista lausuntoa ei ole kuulunut. Samaan aikaan Aasiassa monet videopelit debytoivat Asian Games -kisojen esittelylajeina jo vuonna 2018. Osa virallista ohjelmaa ne ovat tämän vuoden mittelöissä, jotka tosin koronan tähden päästään järjestämään vasta ensi vuonna.

Komitean tukema Olympic Esports Week kertoo aivan uudenlaisesta asenteesta: isot kihot antavat kilpapeluulle mahdollisuuden valloittaa kansainvälinen näyttämö.

Ei pidä kuitenkaan liialti innostua. Tiedote oli nimittäin varsin epämääräinen viikon varsinaisesta sisällöstä. Videopelejä ei edes mainittu, ja termejä e-urheilu ja virtuaaliurheilu käytettiin ristiin.

Sananvalinnoista voi päätellä, mitä KOK e-urheilulla tarkoittaa. Tapahtumaa ensinnäkin kuvaillaan esittelyksi, jossa nähdään “hybridifyysisisten ja simuloitujen urheilulajien” parhaat palat. Se on myös jollain lailla jatkoa viimevuotiselle Olympic Virtual Series -menestystapahtumalle. Kyseessä oli sadan maan kesken oteltu virtuaaliturnaus, jossa simuloitiin niin baseballia, pyöräilyä, moottoriurheilua, soutua kuin purjehdustakin.

Ehkäpä siis uusi tapahtuma ei pidäkään sisällään varsinaista kilpapelaamista,  vaan tuttujen olympialajien virtuaaliversioita.

Seuraavien Aasian ja Kaakkois-Aasian kisojen kaltaisia League of Legends -taistoja on turha vielä lännessä odottaa.

Hiukan surkuhupaisaa, että kun urheilukisojen ylin auktoriteetti vihdoin tuntuu näkevän e-urheilun, se puhuukin eri asiasta. Ehkä silti kannattaa odottaa 22.-26.6. järjestettävän tapahtuman jatkotiedotteita, josko niistä selviäisi jotakin innostavaa.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: KOK