SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ennätysvuosi ei riitä Activision Blizzardille – irtisanoo 800 työntekijää
  • Aleksi
    Majander

Ennätysvuosi ei riitä Activision Blizzardille – irtisanoo 800 työntekijää

julkaistu: 13.02.2019 12:39

Pelijätti Activision Blizzard aloitti myöhään eilen Suomen aikaa irtisanomiset joiden odotetaan koskevan noin 8% yhtiön työntekijöistä, eli noin 800 työntekijää. Uutinen on herättänyt paljon paheksuntaa pelaajien keskuudessa, sillä se seurasi yhtiön uutista siitä, että 2018 oli jälleen kerran ennätysvuosi yhtiön historiassa.

Ennätysvuodesta huolimatta Activision Blizzardin osake on viimeisen puolen vuoden aikana menettänyt noin puolet arvostaan. Yhtiö on kasvanut uskomatonta vauhtia kuuden viimeisen vuoden aikana, minkä takia se asetti itselleen kovat tavoitteet vuodelle 2018. Ennätyksistä huolimatta näitä tavoitteita ei saavutettu, mikä kannusti yhtiön johdon radikaaleihin toimenpiteisiin.

Activision Blizzard vähentää väkeä Activisionin, Blizzardin, Kingin ja joidenkin Activisionin alaisten pelistudioiden, kuten High Moonin riveistä. Irtisanomiset kohdistuvat pääsääntöisesti Esports- ja kustannusjaoksiin. Activision Blizzardilla on tällä hetkellä neljä mainittavaa kilpapeliä: Overwatch, Hearthstone, Starcraft 2 ja Call of Duty.

Vielä ei tiedetä tarkkaan, miten irtisanomiset vaikuttavat näiden pelien tulevaisuuteen. Uutiset sponsorisopimuksesta Coca Colan kanssa, ja suunnitelmat laajentaa Overwatch Leagueta Eurooppaan kuitenkin osoittavat, että pölkyllä ovat luultavimmin muut pelit.

Twitteriä seuraamalla fanit ovat huomanneet, että erityisesti Hearthstonen Esports ja Community Managerit ovat alkaneet etsiä uusia työpaikkoja. Kilpapelaajille uutinen on tuskin yllätys, sillä Blizzard on ollut kohta kolme kuukautta hiljaa vuoden 2019 virallisesta kilpasarjasta. Yhtiö tiputti Heroes of Stormin virallisen kilpasarjan yllättäen vuoden 2018 lopulta ja fanit pelkäävät saman kohtalon odottavan Hearthstonea.

Lähde: Business Insider