SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Olen pahoillani” – Maailman paras Guitar Hero -pelaaja olikin huijari!
  • Saara
    R

“Olen pahoillani” – Maailman paras Guitar Hero -pelaaja olikin huijari!

julkaistu: 08.02.2022 14:41

Maailman parhaana pidetyn Guitar Hero -pelaajan ennätykset ja muut saavutukset mitätöityivät tuusan nuuskaksi, kun hänen videonsa paljastuivat kaikkien vuosien jälkeen väärennetyiksi. Pari virhettä liikaa sekä seuraajien tarkkasilmäisyys johtivat siihen, että kitarapelipiirien entinen stara katosi somesta nuolemaan haavojaan.

Schmooeysta tuli lyömätön Guitar Hero -virtuoosi jo teini-ikäisenä. Youtubeen hän alkoi videoida suorituksiaan vuonna 2015. Nuorimies selvitti uskomattoman vikkelillä sormillaan vaikeat, useimmille mahdottomat kappaleet, ja vieläpä nopeutetulla temmolla.

Moinen yli-inhimilliseltä vaikuttava taituruus tietenkin herätti vuosien varrella epäilyäkin, mutta todisteita vailla kriittiset äänet eivät herättäneet suurempaa huomiota. Varsinkaan kun yleisen mielipiteen mukaan Schmooey oli skenen guru. Ei ollut syytä ajatella, että ajoittaiset lagit tai hämärtyneet kuvat kertoisivat vilpistä.

Kunnes joulukuussa viime vuonna Schmooey julkaisi videon kappaleesta 9 Patterns of Eternal Pain. Kukaan ei ollut aiemmin läpäissyt puhtaasti koko supervaikeaa biisiä, mutta Schmooey näytti tekevän tyylipuhtaan suorituksen. Osa Guitar Heroon perehtyneistä katsojista kuitenkin huomasi, että joissakin kohdissa käden ote ei vastannut kuultavaa nuottia. Lisäksi vilahdus Windows Media Playeria kieli etukäteen tallennetusta videosta livestriimissä.

Eturivin guitarheroistit vaativat Schmooeyltä selityksiä, mikä sai hänet myöntämään jotkin videoistaan väärennöksiksi. Hän kuitenkin vakuutti, että kaikki loput olisivat aitoa kamaa. Virheiden etsijät tiesivät kuitenkin jo, mihin kiinnittää huomiota, ja lopulta jouduttiin toteamaan kaikki mestarin tekeleet huiputukseksi.

Huijauksesta huolimatta Schmooey on todella hyvä. On valitettavaa, että hän päätti suunnata kehitystyönsä entistäkin vaikuttavamman pelisoiton sijaan mitä erilaisimpiin väärennöstekniikoihin. Hän esimerkiksi kuvasi videoita normaalinopeudella ja nopeutti ne sitten striimiä varten.

Muutama viikko sitten Schmooey julkaisi anteeksipyyntövideon, jonka kommenteissa toivotaan hänen saavan ammattiapua ja ottavan tekemisistään opikseen. Sammunut tähti poisti pelivideonsa, lupasi maksaa kaikille takaisin niistä saamansa rahat sekä sulki sometilinsä.

Oikein kattavan videon ikävästä kuviosta teki pelitubettaja Karl Jobst:

Lähde: Kotaku, Karl Jobst
Kansikuva: Karl Jobst / Youtube