SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Ennakkosuosikki piti pintansa CS:GO-huipputurnauksen karsinnoissa – Näin kävi suomalaisille
  • Juuso
    Syngelmä

Ennakkosuosikki piti pintansa CS:GO-huipputurnauksen karsinnoissa – Näin kävi suomalaisille

julkaistu: 03.04.2023 13:35

 

BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe -karsintaturnaus saatiin eilen päätökseen, kun loppuottelussa kohtasivat turnauksen ennakkosuosikki Cloud9 ja saksalaisjoukkue BIG.

Ottelu pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella, jossa Inferno valitsi avauskartaksi Infernon, Cloud9 toiseksi kartaksi Vertigon ja jäljelle jätettiin yhteistuumin Mirage.

BIG siirtyi avauskartan jälkeen johtoon, kun joukkue voitti Infernon täyden 30:n kierroksen jälkeen niukasti 16–14.

Cloud9 tasoitti karttavoitot, kun Vertigo päättyi kokoonpanolle kierrosvoitoin 16–11. Mirage oli puolestaan Cloud9:n täyttä dominanssia, kun BIG taipui ratkaisevassa kartassa rumiin lukemiin 16–3.

Tilastojen valossa finaalin ja koko karsintaturnauksen paras pelaaja oli Cloud9:n 28-vuotias Abay “HObbit” Khasennov. Hän pelasi finaalin 1.45 ratingilla ja koko turnauksen 1.40 ratingilla.

Amerikkojen karsinnoissa Pohjois-Amerikka jätettiin rannalle

Amerikkojen BLAST-karsinnoissa finaalissa kohtasi kaksi brasilialaisjoukkuetta, Imperial ja paiN. Turnauksen ennakkosuosikit Liquid ja FURIA eivät yltäneet finaaliin.

FURIA hävisi yllättäen jo turnauksen avauskierroksella EG Blackille karttavoitoin 1–2 ja Liquid taipui välierissä paiNille niin ikään 1–2.

Imperialin ja paiNin välinen finaaliottelu pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella. Imperial valitsi avauskartaksi Infernon, paiN toiseksi kartaksi Miragen ja jäljelle jätettiin Nuke.

Imperial voitti avauskartan niukasti 16–14, jonka jälkeen kokoonpano ryösti paiNin valitseman Miragen kierrosvoitoin 16–9.

Kevään BLAST-finaaleissa ei nähdä suomalaisia

Kahdeksan huippujoukkuetta taistelevat BLAST-kevään mestaruudesta Yhdysvaltain Washington D.C:ssä 7.–11. kesäkuuta. Turnauspottina on $425 000.

Turnauksessa nähdään nykyisen ranking-tilanteen ykkösjoukkue, G2 Esports, ESL Proliigan 17. kauden ja Intel Grand Slamin voittanut FaZe Clan, Heroic, Aleksandr “s1mple” Kostylievin Natus Vincere, Mathieu “ZywOo” Herbautin Vitality, Cloud9, Nicolai “device” Reedtzin kanssa parempaa peliä löytänyt Astralis sekä Imperial.

Lähde: BLAST | Kuva: BLAST