Counter-Striken maailmanmestaruuskisat, Perfect World Shanghai Major 2024, huipentuvat 5.–15. joulukuuta. Torstaina 5.12. käynnistyvä viimeinen lohkovaihe ratkaisee neljän päivän aikana, ketkä 16 joukkueesta lunastavat paikkansa kahdeksan parhaan pudotuspeleihin.
Opening Stagella ei vielä nähty suomalaisia saati kaikkia huippujoukkueita, mutta nyt turnauksessa ovat mukana Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama Natus Vincere, Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ sekä Heroic, jota valmentaa Eetu “sAw” Saha.
Tässä ennakossa pureudutaan toisen lohkovaiheen kaikkiin joukkueisiin. Tiimit on jaoteltu kolmeen kategoriaan: ennakkosuosikit, haastajat ja altavastaajat.
Kaikki ottelut ovat katsottavissa suorana ja suomeksi selostettuna Pelaajatcomin ja Elisa Esportsin Twitch- ja YouTube-kanavilla.
G2 kuuluu turnaukseen suurimpiin voittajasuosikkeihin yhdessä NaVin, Vitalityn ja Spiritin kanssa.
Joukkueen syksy on ollut loistava. Se nappasi mestaruudet BLAST:n Fall Final – ja World Final -turnauksista. Kesällä tehdyt muokkaukset kokoonpanoon alkoivat tuottaa nopeasti hedelmää.
IGL-pelaaja Snax on saanut joukkueen nopeasti sinuiksi oman tyylinsä kanssa. Lisäksi guatemalalaispelaaja Samayoa on tuonut jo ennestään vahvaan joukkueeseen entistäkin enemmän tulivoimaa.
Jos samasta joukkueesta löytyvät kenties vuoden paras pelaaja m0NESY, supertähti NiKo ja Samayoan kaltainen taitava ja tulivoimainen pelaaja, kaikki muu kuin finaalissa pelaaminen voidaan laskea pettymykseksi.
Avausottelussa vastassa TheMongolz, joka laittaa välittömästi G2:n testiin.
Seuraa häntä:
Ilya “m0NESY” Osipov
19-vuotiaan AWP-taituri m0NESY:n nostaminen tähän kohtaan on aikalailla sama olisi kehottanut seuraamaan Lionel Messin otteita Barcelonassa vuosina 2008-2020.
Vahvimmin tyrkyllä vuoden pelaajaksi ja syystäkin. Kolme MVP-palkintoa tältä vuodelta ja uskomattoman tasaista suorittamista läpi vuoden. Ja se tasaisuus tulee vielä ultimaattisella tähtitasolla.
On kannatellut G2:a läpi vuoden. Lukee peliä uskomattoman hyvin, pystyy kääntämään yksinkin käytännössä mahdottomia tilanteita voitokseen.
Arvio: Pudotuspeleihin ja pitkälle siellä.
Natus Vincere on ollut Counter-Striken ykkösheppa käytännössä läpi koko vuoden. Muutamaa notkahdusta lukuun ottamatta suomalaiskippari Virolaisen ryhmä on taistellut tasaisesti turnauksien mestaruuksista.
NaVi lähtee Shanghaihin myös hallitsevana major-voittajana, mikä asettaa sen selkään ylimääräisen maalitaulun. Kaikki haluavat kaataa hallitsijan.
Kesätauon jälkeen viisi perättäistä finaalipaikkaa, joista kolme turnausvoittoa. Kenraaliharjoitus ennen RMR-turnausta sujui heikosti, mutta RMR-karsinnoissa NaVi oli jälleen lähellä omaa parastaan.
Todella vahva joukkue, joka luottaa ennen kaikkea vahvaan joukkuepelaamiseensa. Yksilöt ovat myös vahvoja, joukkueesta ei löydy heikkoa lenkkiä.
Omaa todella hyvän ja laajan karttaosaamisen.
Pitkälle.
Avausottelussa vastassa Liquid.
Seuraa häntä:
Mihai “iM” Ivan
Romanialaispelaaja sai keväällä paljon kuraa niskaansa. Osan aiheesta ja osan syyttä. On löytänyt sen jälkeen taas vakuuttavan tason suorittamiseensa ja itseluottamus on palannut Ivanin pelaamiseen.
Tärkeä palanen avaustappojen metsästyksessä. Päästessään ylivoimatilanteeseen NaVi on yksi pelin parhaimmista joukkueista viimeistelemään kierrokset.
Arvio: Pudotuspeleihin, välierien ulkopuolelle jääminen olisi yllätys.
Vitality on voittanut tänä vuonna ainoastaan yhden turnauksen, IEM Cologne 2024, mitä voidaan pitää sen kohdalla isona pettymyksenä. Odotukset olivat huomattavasti kovemmat.
Kuuluu silti turnauksen isoimpien ennakkosuosikkien joukkoon.
Pitkään yhdessä ollut runko, joka tuntee toisensa kuin omat taskunsa.
Karttaosaaminen on hienoinen kysymysmerkki Vitalityn kohdalla. Joukkue ei pelaa Ancientia, mutta myöskään Vertigossa pelikertoja ei ole kertynyt viimeiselle kolmelle kuukaudelle kuin yksi. Tämän lisäksi sille ennen vahvana karttana toiminut Anubis on tuottanut paljon vaikeuksia viime aikoina.
Vahva, mutta haavoittuvainen.
Avausottelussa vastassa GamerLegion.
Seuraa häntä:
Lotan “Spinx” Giladi
Entinen ENCE-tähti Spinx on supertärkeä joukkueelleen. Soittaa ns. “kakkosviulua” megatähti ZywOon takana, josta nousee ajoittain paikkaamaan ranskalaista tähteä mikäli peli ei kulje.
Todella monipuolinen rifle-pelaaja, joka on erinomainen niin avaustappojen metsästyksessä kuin treidaamisessa ja clutchaamisessakin.
Arvio: Pudotuspeleihin
Spiritin syksy on ollut vaikea. Sen pelaaminen on puuroutunut välillä huolestuttavalla tavalla eikä joukkue oli näyttänyt samalta, joka voitti ennen kesätaukoa mm. BLAST Premier Spring Finalin.
Joutui rehkimään RMR-vaiheessakin yllättävän kovasti jatkopaikan eteen. Major-paikka varmistui vasta 2-2 saldolla pelanneiden ottelun jälkeisessä decider-ottelussa, kun onnistui kellistämään Ninjas in Pyjamasin.
Joukkueen sisällä tiedetään olleen ristiriitoja, jotka on vakuuteltu selvitellyiksi. Nostavatko haudatut ongelmat kuitenkin päätään, kun peli ei suju suunnitelmien mukaan? Siltä se ainakin katsojan silmään näyttää.
Supertähdet Donk ja Sh1ro jäävät paikoitellen myös pahasti liian yksin. Magixx, Chopper ja Zont1x katoavat välillä kokonaan kuvasta.
Paljon kysymyksiä on ilmassa Spiritin iskukyvyn suhteen ennen Elimination Stage -vaiheen alkua.
Jos palaset loksahtavat kohdilleen voi painella aina päätyyn asti.
Avausottelussa vastassa vaarallinen FURIA.
Seuraa häntä:
Dmitry “sh1ro” Sokolov
AWP-tähti Sh1ron intohimo peliä kohtaan paistaa miehen otteista jokaisessa ottelussa. Turhautumista ei peitellä, mutta ei myöskään ilonkyyneleitä isojen voittojen sattuessa.
Kuuluu pelin ehdottomaan eliittiin. Kestää hyvin paineita ja loistaa tiukoissa tilanteissa.
Arvio: Pieniä uhkakuvia leijailee Spiritin yllä. Todennäköisesti silti pudotuspeleihin.
Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ lähtee Shanghain major-turnaukseen hyvistä lähtökohdista.
Se ei kuulu aivan niihin suurimpiin voittajasuosikkeihin, mikä sopii sille erinomaisesti.
Se paketoi RMR-turnauksen tyylikkäästi suoraan 3-0. Ratkaisevassa ottelussa Virolaisen edustama NaVi sai maistaa MOUZ:n nykykunnon.
Nuori joukkue, joka on tämän vuoden aikana noussut tasaiseksi ykköstason joukkueeksi. ESL Pro Leaguesta tuli keväällä mestaruus ja IEM Rion turnauksessa syksyllä tuli puolestaan toinen sija. Välieräpaikkoja joukkueella on rutkasti tältä vuodelta.
Tasainen joukkue, jossa jokainen astuu tarvittaessa esiin. Pelaa todella loistavasti yhteen. Koko orkesteria johtaa mestarillisesti vasta 22-vuotias Siuhy, jolla on kaikki eväät nousta yhdeksi CS:n historian parhaista pelinsisäisistäjohtajista.
Kohtaa avausottelussa paiN Gamingin.
Seuraa häntä:
Jimi “Jimpphat” Salo
Kylmäpäinen suomalaistaituri Jimi Salo on ihastuttanut tänä vuonna uskomattomalla tavalla. Vasta 18-vuotias Salo pelaa kuin kaiken nähnyt ja kokenut CS-veteraani. Uskomattoman luotettava pelaaja, jonka taso putoaa harvoin.
Pelin parhaita ankkuripelaajia. Ei ihmekään, että huhuissa Salon perässä tiedetään olevan ainakin Vitalityn.
Arvio: Pudotuspeleihin
TheMongolz oli Opening Stage -vaiheen joukkueista kenties kaikista vakuuttavin. Se ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan murskasi kaikki avausvaiheen vastustajansa näytöstyyliin.
Mongolialaisjoukkueen reitti Elimination Stagelle ei rehellisyyden nimissä ollut myöskään kaikkein haastavin. Se voitti Rare Atomin, MIBR:n ja GamerLegionin.
Yhteensä neljässä pelatussa kartassa se antoi vastustajilleen yhteensä vain 15 kierrosvoittoa!
Lämmittelyt on lämmitelty, ja TheMongolz pääsee vihdoin metsästämään pudotuspelipaikkaa. Se saa aivan eri kaliiperin vastustajat, mutta yhtenäinen joukkue on valmis kohtaamaan kenet tahansa.
Ansainnut tämän vuoden esityksillään ennakkosuosikkien aseman pudotuspelipaikan suhteen.
Seuraa häntä:
Munkhbold “Senzu” Azbayar
Oli Opening Stage -vaiheen otteluissa käytännössä pysäyttämätön. Todella sähäkkä rifle-pelaaja, jonka pelaamista on ilo seurata. Tulivoimaa löytyy ja osaa käyttää sitä. Pelaaja, jonka pitäisi herättää jokaisessa vastustajassa kauhunsekaisia tunteita. Tähtipelaaja.
Arvio: Pudotuspelien ulkopuolelle jääminen olisi yllätys.
FaZe Clanin vuosi on ollut haastava. Vuoden ainoa turnausvoitto on tullut huhtikuussa, jonka jälkeen joukkue ei ole yltänyt ainoaankaan finaaliin!
Nimilistaa katsoessa tämän vuoden menestys on eittämättä pettymys. Joukkueesta löytyy niin paljon kokemusta ja taitoa, että sen pitäisi olla taistelemassa turnausvoitoista viikoista toiseen.
Pelkät nimet eivät kuitenkaan tuo onnea. FaZe Clanin pelaaminen on ollut heikkoa nimenomaan joukkueena, pelaajien välinen koheesio ei ole ollut kunnossa, mikä on johtanut pelin hajoamiseen kerta toisensa jälkeen.
Tämä on johtanut tilanteisiin, jossa FaZe Clanin pelaajien turhautuneisuus on silmiin pistävää.
Ei kuulu isoimpien ennakkosuosikkien joukkoon. Löytääkö kokenut Karrigan puuttuvat palaset palapeliinsä ja saa FaZe Clanin syttymään jälleen isoimmalla näyttämöllä?
Avausottelussa vastassa Wildcard.
Seuraa häntä:
David “frozen” Čerňanský
Todella taitava ja monipuolinen pelaaja, ja ennen kaikkea luotettava. Loistava clutch-tilanteissa. Ainoa jolta ei löydy major-mestaruutta FaZen kokoonpanosta. Nälkää siis riittää jos FaZen joukkue näyttää muutoin välillä pöhöttyneeltä.
Arvio: Kaikki mahdollista. Jää niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.
Suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahan suojatit selvittivät tiensä RMR-turnauksesta vakuuttavasti. Joukkue lähtee Shanghain turnaukseen haastajan asemasta.
Heroic on solidi ja vahva joukkue, joka on Sahan valmennuksessa pelannut hyvin yhteen joukkueena. Sillä on todella laaja ja vahva karttaosaaminen, mikä tekee siitä vaarallisen vastustajan.
Joukkueen ykköstähdestä ei ole kahta sanaa. NertZ tekee kaiken minkä pystyy ja hieman enemmänkin. Israelilaistähti jää liian usein yksin tuloksenteon suhteen.
Avausottelussa vastassa BIG, mikä varmasti sopii Heroicin joukkueelle.
Seuraa häntä:
Abdul “degster” Gasanov
Viihdyttäjä. Näyttävistä suorituksistaan ja eleistä tunnettu Degster haluaa ennen kaikkea viihdyttää yleisöä. Huipputaitava pelaaja, jolla olisi potentiaalia vielä nähtyäkin enemmän. Todella kova hype-pelaaja.
Tähtipelaajan ainesta, joka voisi nousta jakamaan NertZ:n jakamaa kuormaa. Otteet ailahtelevat kuitenkin huomattavasti, mikä on vaikeuttanut Degsterin nousua kohti huippua.
Arvio: Taistelee. Taso on hurjan kova. Pudotuspeleihin yltäminen aivan kiikun kaakun.
Ranskalaisjoukkue löi kaikki ällikällä RMR-turnauksessa takomalla taululle 3-0 saldon. Matkalla kaatui mm. G2 2-1 lukemin.
Ei kuulu ennakkosuosikkien joukkoon huolimatta loistavasti sujuneesta RMR-turnauksesta. 3DMAX:a ei voi kuitenkaan laskea myöskään ulos pudotuspelitaistosta.
Joukkueessa on hyvin vähän kokemusta major-turnauksien kaltaisista isoista LAN-turnauksista. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka yleisön eteen meneminen vaikuttaa ranskalaisten otteisiin vai vaikuttaako laisinkaan.
Taitoa joukkueesta kuitenkin löytyy ja pelaajat tuntevat toisensa erinomaisesti. Itseluottamus sai myös taatusti aimo annoksen nannaa G2: voittamisesta ja majoreille etenemisestä.
Avausottelussa vastassa MIBR, mikä on lottovoitto 3DMAX:lle. Tarjolla olisi unelmastarttia Elimination Stagelle.
Seuraa häntä:
Lucas “Lucky” Chastang
Oli RMR-turnauksessa täysin irti henkseleistä. Takoi viiteen karttaan ratingikseen keskiarvon 1.51!
Joukkueen henkinen johtaja, jolla on eniten kokemusta isoista turnauksista G2-vuosiltaan.
Arvio: Musta hevonen.
FURIA selvitti Opening Stage -vaiheen 3-1 saldolla. Huolimatta alkukankeudesta, kokenut brassijoukkue teki sen mitä siltä odotettiinkin.
Ei kuulu enää Elimination Stagella isoimpien ennakkosuosikkien joukkoon vaan ottaa harteilleen haastajan viitan.
On parhaimmillaan häikäisevä. Jostain syystä pelaajat eivät kuitenkaan löydä aina tietään pelin ytimeen ja syttyminen tapahtuu vasta, kun paska on iskenyt jo tuulettimeen.
FURIA on kuin Suomen kansan vihaama ja rakastama jääkiekkoilija Juhamatti Aaltonen, taiteilijasielu, parhaimmillaan pitelemätön, mutta heikoimmillaan todella surkea.
Peliotteiden epätasaisuudesta johtuen haastajan asemassa.
Seuraa häntä:
Felipe “skullz” Medeiros
22-vuotias Medeiros siirtyi isoin odotuksin vuoden 2023 lopussa Liquidiin. Matka Liquidin kanssa kesti lopulta ainoastaan puoli vuotta, brasilialainen ei päässyt sinuiksi sekaisin olleessa joukkueessa ja esitykset olivatkin sen mukaisia.
Medeiros on löytänyt uuden kodin FURIA:sta, jossa huipputaitava pelaaja on saanut jälleen itseluottamuksensa takaisin. Oli Opening Stage -vaiheessa FURIA:n tasaisempia pelaajia. Erittäin tärkeä palanen joukkueelleen.
Arvio: Niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.
Oli vakuuttava Opening Stagella. Jatkopaikka irtosi yhdessä TheMongolzin kanssa puhtaalla 3-0 saldolla.
Haaste kovenee nyt huomattavasti, mutta Liquid on onnistunut parantamaan peliään tasaisesti. Sille sattuu edelleen pieniä nukahduksia, mutta kokonaisvaltaisesti sen pelaaminen alkaa olla kunnossa.
Ongelmapelaajan maineeseen noussut Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis näytti Opening Stage -vaiheessa pitkästä aikaa tutulta itseltään. Liquid tarvitsee kipeästi latvialaispelaajan onnistumisia, kun vastustajat kovenevat. YEKINDAR on todella tärkeä palanen Liquidin palapelissä hakiessaan avaustappoja.
Avausottelussa vastassa Natus Vincere, jonka Liquid on onnistunut kukistamaan kahdesti tänä vuonna.
Seuraa häntä:
Roland “ultimate” Tomkowiak
Ensimmäistä major-turnaustaan pelaava 21-vuotias puolalainen AWP-pelaaja esiintyi loistavasti turnauksen avausvaiheessa. Sai heti ensimmäiset maistiaiset major-tunnelmasta, kun Shanghaissa pelataan poikkeuksellisesti jo avausvaiheesta lähtien yleisön edessä.
Joukkueen ylivoimaisesti kokemattomin pelaaja, joka kantaa harteillaan isoja paineita. Kestääkö puolalaisen pääkoppa, kun pelit ja vastustajat kovenevat?
Toistaiseksi ollut vakuuttava.
Arvio: Voi yltää hirmutekoihin.
paiN selvitti odotetusti avausvaiheen. Se koki tappion ainoastaan GamerLegionille BO1-ottelussa, jonka lisäksi nappasi vakuuttavat voitot FlyQuestista, Cloud9:sta ja Imperialista.
Todella vahva joukkue isolla J:llä. Kaikki pelaamisessa on suunniteltua ja pelikirjasta löytyy useampia kikkoja, joita tuskin on vielä edes nähtyä kaikkia.
Nuori joukkue, jolla suhteellisen vähän kokemusta major-turnauksista. Isoin kysymysmerkki paiN:n kohdalla onkin kuinka joukkueen henkinen kantti kestää?
Osoittanut, että pystyy kaatamaan kenet tahansa pelaamalla jos vain pää pysyy kasassa.
Omaa lisäksi hyvän karttaosaamisen, mikä tarjoaa sille rutkasti vaihtoehtoja karttavetoihin lähdettäessä.
Seuraa häntä:
João “snow” Vinicius
17-vuotias Snow pelaa ensimmäistä major-turnaukseen. Opening Stagella nuorukaisen otteissa näkyi vielä hienoinen puristaminen ja hermostuneisuus.
Brasilian CS:n kuumin tulevaisuuden lupaus omaa hurjan potentiaalin. On näyttänyt kyntensä jo isoissa ympyröissä. Major-turnaus on kuitenkin jotain mihin Snow ei ole vielä tottunut.
Todellinen hype-pelaaja, joka pitää ääntä ja nostattaa tunnelmaa joukkueen sisällä.
Arvio: Menee samaan kategoriaan Heroicin ja muiden haastajien kanssa. Nappionnistumista vaaditaan.
RMR-turnauksen 3-0 saldolla selvittänyt BIG ei lannistunut vaikka siltä vietiinkin käytännössä suora Elimination Stage -paikka tylysti kädestä sääntösekoilun johdosta.
Voitti kovan Complexityn 2-2 saldon “kuoleman ottelussa” ja Saksan ylpeys on jälleen pelin isoimmalla näyttämöllä kuudentoista parhaan joukkueen joukossa.
Ei kuulu ennakkosuosikkien joukkoon, mutta on joukkue jota ei parane kenenkään aliarvioida. Kokeneen ja taitavan joukkueen itseluottamus on nousussa, mikä tekee sitä vaarallisen vastustajan.
Yksilötasolla löydettävä tasaisuutta. RigoN, JDC ja syrsoN katoavat vuorollaan liian usein vaeltelemaan varjojen maille.
Avausottelussa vastassa Heroic.
Seuraa häntä:
Florian “syrsoN” Rische
AWP-pelaajana tärkeässä roolissa. Epätasaisuus on vaivannut läpi uran, kuten myöskin tässä turnauksessa. Pystyy parantamaan ja sitä myös BIG tarvitsee 28-vuotiaalta pelimieheltä.
Todella taitava pelaaja myös toisella isokiikarisella aseella, SSG 08:lla eli Scoutilla.
Arvio: Ei pudotuspeleihin
Amerikan RMR-karsintojen tuhkimotarina sai jatkoa Opening Stagella, kun Wildcard paineli kuin painelikin kuudentoista parhaan joukkoon.
Todella mielenkiintoinen joukkue, joka on rakennettu IGL Peter “stanislaw” Jarguzin ympärille.
Kaikki joukkueen pelaajat ovat käytännössä karkeasti ilmaistuna muiden joukkueiden “ylijäämää”, mutta niin vain kansainvälinen kokoonpano on löytänyt tekemiseensä yhtenäisyyden.
Opening Stagella kyytiä saivat Virtus.pro, Fnatic ja Passion UA. Lisäksi ottelut FURIA:a ja Liquidia vastaan olivat molemmat voitettavissa.
Kaikki pelaajat ovat kuin uudelleen syntyneitä Wildcardin joukkueessa. Kirjoittanut jo mieletöntä tarinaa ja seuraava luku opuksesta uupuu vielä.
Isona altavastaajana silti Elimination Stagelle.
Seuraa häntä:
Peter “stanislaw” Jarguz
30-vuotiaan kanadalaisen CS-ura näytti jo kuopatulta. Joukkueen isä-hahmo, joka johtaa joukkuettaan niin servulla kuin sen ulkopuolella.
Pystyy myös itse toimittelemaan tulosta. Kirjoittaa uskomatonta tarinaa.
Arvio: Ei asiaa jatkoon.
Nuori GamerLegion on sitkeä kuin tilliliha.
Joukkueella ei pitänyt olla mitään mahdollisuuksia RMR-turnauksesta eteenpäin, todisti kuitenkin epäilykset vääriksi.
Ei pitänyt olla myöskään mitään asiaa jatkoon major-turnauksen avausvaiheesta, todisti jälleen epäilykset vääriksi.
Opening Stage sujui vieläpä melkeinpä leikitellen. Kaatoi kovat FURIA:n, paiN Gamingin ja Passion UA:n. Ainoa tappio tuli TheMongolzille.
Viisi nuorta tulevaisuuden nimeä, jotka ovat hitsautuneet todella yhtenäiseksi joukkueeksi vajaan kuukauden aikana. Talenttia talentin rinnalla.
Seuraa häntä:
Erik “ztr” Gustafsson
Ninjas in Pyjamasin hylkäämä 21-vuotias ruotsalaispelaaja on löytänyt muutaman mutkan kautta kodin GamerLegionista.
IGL-pelaaja on saanut joukkueensa pelaamaan uskomattoman tehokasta CS:ää. Ei loista välttämättä itse servulla kaikista kirkkaimmin, mutta tietokone tekee koko ajan töitä nuoren miehen pääkopan sisällä.
Arvio: KAKSI kertaa aliarvioitu GamerLegion on vaarallinen. Se on käynyt varmasti selväksi kaikille. Haaste kovenee jälleen kerran. Lähtökohtaisesti ei pitäisi olla mitään asiaa pudotuspeleihin, mutta tietäähän sen miten tämä pyörähtää…
MIBR
Brassijoukkue MIBR selvitti komeasti turnauksen avausvaiheen. Ratkaisuottelussa 2-2 saldolla kaatui FlyQuest suorastaan näytöstyyliin.
Nuori Insani oli avausvaiheessa ilmiliekeissä. Fakta on se, että mikäli MIBR mielii haastaa vielä Elimination Stagella, täytyy jokaisen pelaajan alkaa liekehtimään.
Yhtenäinen joukkue, joka on näyttänyt, että pää kestää tiukoissa paikoissa. Iso altavastaaja.
Seuraa häntä:
Rafael “saffee” Costa
Taitava ja fiksu AWP-pelaaja, joka ei tee hätiköityjä ratkaisuja. Fiksua pelaamista, jolla mahdollistaa joukkueelleen parhaat mahdolliset eväät taistella kierrosvoitoista.
Arvio: Antaa varmasti kaikkensa. Jää silti niukasti rannalle.
Kuva: Joao Ferreira, PGL