SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
BLAST-huipputurnauksen toinen päivä tarjoilee jälleen parastaan – Aleksib ja NaVi pakkovoiton edessä
  • Perttu
    Leinonen

BLAST-huipputurnauksen toinen päivä tarjoilee jälleen parastaan – Aleksib ja NaVi pakkovoiton edessä

julkaistu: 23.11.2023 09:33

Counter-Strike 2:n BLAST Premier Fall Final 2023 -turnaus pyöräytettiin eilen käyntiin Tanskassa Kööpenhaminassa. Avauspäivä ei tarjonnut yllätyksiä, kun ennakkosuosikit ylsivät voittoihin jokaisessa ottelussa.

Toisena päivänä pelataan suorista paikoista välieriin sekä säilymisestä turnauksessa. Lohkojen avausotteluiden voittajat kohtaavat yläkaavion finaaleissa, joissa panoksina on suorat välieräpaikat. Avausottelunsa hävinneet joukkueet kamppailevat puolestaan paikastaan turnauksessa. Hävinneiden joukkueiden kohtaamisen häviäjä putoaa turnauksesta.

Turnauksen ainoa suomalainen Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere hävisivät avausottelunsa Cloud9:lle, joten joukkue pelaa tänään se kuuluisa veitsi kurkulla.

Pelaajatcom näyttää jälleen kaikki päivän ottelut suorana ja suomeksi selostettuna Twitch-kanavallaan! Huippu CS:ää on tarjolla aamusta iltaan asti!

11:00 Ninjas in Pyjamas – Natus Vincere

Torstai polkaistaan käyntiin heti herkkupalalla, kun Aleksib ja Natus Vincere taistelevat pudotuspelipaikasta ruotsalaista Ninjas in Pyjamasia vastaan.

Ninjas in Pyjamas hävisi A-lohkon avausottelussaan odotetusti hurjassa vireessä olevalle FaZe Clanille suoraan 2-0. Luvalla sanoen Ninjojen voitto ei ollut lähelläkään kummassakaan kartassa.

NaVi taipui puolestaan omassa avausottelussaan tiukassa kolmen kartan väännössä Cloud9:lle 2-1. Natus Vinceren uusi AWP-pelaaja Ihor “w0nderful” Zhdanov oli debyytissään mainiossa iskussa ollen joukkueensa paras pelaaja tappioon päättyneessä ottelussa. Legendaarisen Oleksandr “s1mple” Kostylievin roolin joukkueessa perinyt nuorukainen näytti välittömästi, että hänestä homma ei ainakaan jää kiinni.

Natus Vincere lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Vaikka molemmat joukkueet ovatkin kokeneet muutoksia lähiaikoina, tuntuu Ninjas in Pyjamasin projekti olevan vielä huomattavasti keskeneräisempi kuin NaVin, mikä näkyi joukkueen avausottelussa.

Karttavedossa NIP estää Anubiksen, joten NaVin valinta kohdistunee mahdollisesti Mirageen, joka on joukkueelle hyvä kartta. NIP on puolestaan hävinnyt Miragessa viimeisimmät kuusi pelaamansa karttaa.

NaVi estää puolestaan Vertigon, joten Ninjojen todennäköisin valinta voisi olla Ancient, jota joukkue on pelannut eniten. Toinen mahdollinen valinta on Overpass, mitä puoltaisi se, että NaVi kaatoi eilen Cloud9:n varsin vakuuttavasti juurikin Ancientissa.

Arvio: Aleksib ja NaVi kohti pudotuspelejä. Ninjojen pakka on vielä liian sekaisin, jotta se pystyisi kaatamaan NaVin, jonka palapeli on huomattavasti lähempänä valmista. 2-0.

14:00 FaZe Clan – Cloud9

Päivän toisessa ottelussa A-lohkon yläkaavion finaalissa suorasta välieräpaikasta taistelevat FaZe Clan ja Cloud9.

Kuten aikaisemmin jo todettiin FaZe Clanilla ei ollut ongelmia kaataa Ninjas in Pyjamasia avausottelussaan. Joukkueen hurja voittoputki on jo peräti 16 ottelun mittainen.

Cloud9:n kellisti siis NaVin eilen omassa avausottelussaan ja esittikin paikoitellen oikein mallikasta CS:ää. Varsinkin joukkueen hyvä henki välittyi lähetyksen välityksellä ja onnistumisia tuuleteltiin isosti.

Ottelun ennakkosuosikki on selvä. FaZe Clan lähtee metsästämään jälleen yhtä uutta päänahkaa vyöllensä, mutta nyt haaste on kuitenkin aivan eri luokkaa kuin eilen.

Joukkueet kohtasivat toisensa Thunderpick World Championship -turnauksessa marraskuun alussa. Tuolloin FaZe Clan vei tiukan ottelun nimiinsä 2-1.

Tuolloin Cloud9:n miehistöön tullut Kirill “Boombl4” Mikhailov aloitteli kuitenkin vasta matkaansa joukkueen kanssa. Nyt yhteisiä kokemuksia ja otteluita on ehtinyt kertyä ja Cloud9 tulee heittämään kovan haasteen voitosta voittoon kulkeneelle FaZe Clanille.

Karttaveto on hyvinkin vaikea ennustettava. Varmaa on ainoastaan se, että Cloud9 estää Nuken, jota joukkue on pelannut ainoastaan kerran.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa FaZe Clan valitsi omaksi kartakseen Overpassin ja Cloud9 Anubiksen. Kyseisessä ottelussa molemmat joukkueista voittivat vastustajansa karttavalinnat.

Kummallakin joukkueella on laaja ja hyvä karttaosaaminen, joten uskoisin, että tämän päivän ottelussa tullaan näkemään erilaisia karttavalintoja edelliseen koitokseen nähden.

Arvio: Kaikki putket päättyvät joskus, myös FaZe Clanin voittoputki. Cloud9:lla on tässä hyvä mahdollisuus iskeä kiinni voittoon. Kolmen kartan vääntö, joka on pienistä marginaaleista kiinni.

17:00 Heroic-Astralis

Päivän kolmannessa ottelussa on luvassa tanskalaisjoukkueiden keskeinen välienselvittely. B-lohkon häviäjien ottelussa toisensa kohtaavat Heroic ja Astralis, joista toisen matka Kööpenhaminassa päättyy ennen areenavaiheen alkua.

Heroic taipui avausottelussaan Vitalityn käsittelyssä suoraan 2-0. Toisessa kartassa joukkueelta nähtiin paikoitellen hyviäkin otteita, mutta sekasorrossa seilaavalla organisaatiolla on paljon matkaa takaisin uskottavaksi kärkijoukkueiden haastajaksi.

Astralis hävisi puolestaan Complexitylle samaisin 2-0 lukemin. Toisessa kartassa joukkueelta nähtiin käsittämätön sulaminen, kun se johti Overpassia jo lukemin 12-2. Complexity kuitenkin vei hurjat 14:sta kierrosta putkeen voittaen kartan lopulta 16-12.

Kammosulamista huolestuttavampaa oli kuitenkin liiankin tuttu tilanne, jossa joukkueen tähtipelaajat Nicolai “dev1ce” Reedtz ja Benjamin “BlameF” Bremer jäivät aivan liian yksin ilman apuja muulta joukkueelta.

Turnauksen avausottelu oli esimerkiksi täysi painajainen Johannes “b0RUP” Borupille, joka pelasi ottelun tehoilla 19-44 ja ratingilla 0.50, eli siis 25 tappoa pakkasen puolella.

Astralis on otteluun pienoinen ennakkosuosikki. Karttavedossa Astralis valinnee Overpassin vaikka se päättyikin eilen painajaismaisesti.

Heroicin valinta kohdistuu puolestaan todennäköisimmin Nukeen, joka on ollut vahva kartta sille ja jonka se valitsi myös ottelussa Vitalitya vastaan.

Arvio: Tähtien voimalla voittoon. Astralis kampeaa itsensä jatkoon BlameF:n ja Dev1cen voimin. Kahdella stand-in-pelaajalla pelaavan Heroicin pakka on liian sekaisin. 2-0 Astralis.

20:00 Vitality-Complexity

Illan päättävässä B-lohkon voittajien ottelussa suoraa välieräpaikkaa hamuavat Vitality ja Complexity.

Vitality pääsi siis varsin helpolla avausottelustaan Heroicia vastaan ja lähtee ennakkosuosikin viitta yllään myös Complexityn kimppuun. Debyyttinsä herhiläisissä eilen tehnyt William “mezii” Merriman esiintyi avausottelussa vakuuttavasti ja näyttäisi istuvan Vitalityn konseptiin kuin nenä päähän.

Complexitylla on puolestaan alla unelmien comeback Astralis-ottelusta, joka on varmasti iso tekijä nostattamaan joukkuehenkeä ja itseluottamusta entisestään hyvin sujuneen CS2:n alkukauden jälkeen.

Vitality on vielä vähän katsomaton kortti CS2:n osalta, vaikka joukkue olikin dominoiva CS:GO:ssa voittaen esimerkiksi edelliset majorit. Joukkue ei ole mm. pelannut viimeiseen kolmeen kuukauteen ollenkaan Vertigoa tai Ancientia.

Karttavedossa Vitality estäneekin siis joko Vertigon tai Ancientin, jotka ovat hyviä karttoja Complexitylle. Vitalityn oma valinta lienee Inferno tai Nuke, koska Complexity estää Miragen.

Complexitylla on puolestaan positiivinen ongelma karttavedossa. Sille jää valittavaksi Vertigo/Ancient kaksikosta toisen lisäksi sen hyvistä kartoista Overpass ja Anubis. Vitalitysta on hyvin vähän dataa tarjolla CS2:n suhteen, mutta CS:GO:ssa joukkue oli hyvä Anubiksessa, joten sen Complexity saattaakin passata.

Arvio: Erittäin mielenkiintoinen ottelu, josta on lupa odottaa tasaista vääntöä. Vaakakuppini kallistuu  kuitenkin hieman Complexityn suuntaan. Joukkue on esiintynyt mallikkaasti viime aikoina ja Liquid-legenda Jonathan “EliGE” Jablonowskin tulo kesällä joukkueeseen nosti esimerkiksi Ricky “floppy” Kemeryn suoritustason aivan uusiin korkeuksiin. Complexity välieriin 2-1.