SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ennakko: Aleksib ja Jimpphat tänään pudotuspeleissä – Katso suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalta
  • Perttu
    Leinonen

Ennakko: Aleksib ja Jimpphat tänään pudotuspeleissä – Katso suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalta

julkaistu: 15.12.2023 03:00

Counter-Striken vuoden päättävässä BLAST Premier World Final -turnauksessa on edetty pudotuspelivaiheeseen. Suomalaisten riemuksi pudotuspeleissä nähdään Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Jimi “Jimpphat” Salo, sillä sekä Natus Vincere että MOUZ selvittivät tiensä jatkopeleihin alkulohkoistaan.

Kauden päätösturnauksessa jaossa on mehevä miljoonan dollarin palkintopotti, josta voittajajoukkue vie mukanaan puolet eli 500 000 dollaria.

Abu Dhabissa Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa pelattavan turnauksen kaikki ottelut ovat katsottavissa suorina ja suomeksi selostettuina Pelaajatcomin Twitch-kanavalta!

Perjantaina ratoksi on tarjolla kaksi todella mielenkiintoista puolivälieräottelua ja mikä parasta, molemmat suomalaiset CS-tähtipelaajamme nähdään tänään servulla.

11:00 Cloud9-MOUZ

Cloud9 voitti turnauksen avausottelussaan suomalaisorganisaatio ENCEn, mutta hävisi eilen A-lohkon yläkaavion finaalissa Vitalitylle.

MOUZ puolestaan koki avausottelussaan tappion G2:lle, mutta kaatoi eilen Heroicin ja eteni pudotuspeleihin.

Cloud9 lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, sillä MOUZ menetti viime viikolla David “frozen” Cernanskyn FaZe Claniin ja “hiiret” pelaavatkin Abu Dhabissa stand-in-pelaajalla. Kyseiseen rooliin joukkue hommasi entisen Ninjas in Pyjamasin pelaajan Ludvig “Brollan” Brolin, joka on esiintynyt edukseen kauden päätösturnauksessa.

Ottelusta on siis lupa odottaa tasaista ja pienten marginaalien vääntöä. Jimpphat on ollut aikaisemmissa turnauksen peleissä jälleen MOUZ:n kantavia voimia ja mikäli Brollan pitää hyvän tasonsa yllä on MOUZ:lla kaikki mahdollisuudet kaataa Cloud9.

Lisäksi Cloud9:n joukkueesta ei edelleenkään löydy AWP-pelaajaa ja tämän pulman ratkaisemisessa joukkueella riittää pohdittavaa.

Karttavedossa MOUZ poistaa Anubiksen, jota se ei pelaa ollenkaan. Cloud9 poistaa puolestaan todennäköisimmin Miragen, joka on MOUZ:n toiseksi vahvin kartta. Inferno on vahvin, mutta siinä Cloud9 on myös hyvä joukkue.

Onkin mielenkiintoista nähdä uskaltaako MOUZ valita Infernoa. Toinen vaihtoehto voisi olla Vertigo, jota Cloud9 pelaa harvakseltaan.

Cloud9:n valinta lienee puolestaan Overpass tai Ancient, joissa sen voittoprosentti on molemmissa yli 50. Ancientia puoltaisi se, että kyseisessä kartassa MOUZ on voittanut kymmenestä edellisestä kerrasta ainoastaan kolme.

Arvio: MOUZ jatkoon 2-1.

14:00 Natus Vincere-G2

Aleksib ja Natus Vincere hävisivät turnauksen avausottelussaan Vitalitylle, mutta eilen värikkäiden vaiheiden jälkeen kaatui ENCE lukemin 2-1 ja reitti pudotuspeleihin aukesi.

G2 voitti puolestaan avausottelussaan MOUZ:n ja hävisi B-lohkon yläkaavion finaalissa tiukan ottelun FaZe Clanille 2-1.

Oleksandr “s1mple” Kostylievin saappaisiin hypännyt 18-vuotias Ihor “w0nderful” Zhdanov on ylittänyt kaikki odotukset ja päässyt todella nopeasti sisään uuteen joukkueeseensa. Taitava AWP-pelaaja on myös erinomainen rifle-pelaaja, mikä on loistava uutinen NaVille, sillä MR12-formaatissa AWP-tarkkuuskivääriä saa huomattavasti harvemmin käyttöönsä kuin aikaisemmin CS:GO:n aikakaudella.

G2:n uusvanha hankinta Nemanja “nexa” Isakovic alkaa myöskin löytää jälleen yhteistä säveltä vanhojen pelikavereiden eli Kovacin serkusten kanssa.

Nikola “NiKo” Kovac ja Nemanja “hunter-” Kovac olivat eilisessä tiukassa FaZe Clan ottelussa jälleen omalla tasollaan. Näin ei ole kuitenkaan ollut jatkuvasti viimeisen kolmen kuukauden aikana. Joukkueen nuori AWP-tähti Ilya “m0NESY” Osipov on nimittäin kantanut joukkuettaan pitkälti viime aikoina.

Vaikka Natus Vincere onkin pykälää tai kahta heikompi tällä hetkellä kuin G2, täytyy Kovacin serkusten pystyä pitämään tasonsa tapissaan NaVia vastaan.

G2 on otteluun varsin selvä ennakkosuosikki huolimatta siitä, että sekin on muovannut kokoonpanoaan uuteen uskoon.

Karttavedossa NaVi poistaa Vertigon, jota se ei pelaa ollenkaan. G2 puolestaan Overpassin, jota se on pelannut ainoastaan kaksi kertaa viimeiseen kolmeen kuukauteen.

NaVi valinnee omaksi kartakseen Anubiksen, jota se on pelannut paljon voittoprosentin ollessa mukavat 71%.

G2 luottaa varmastikin Infernoon, jossa se nuiji eilen FaZe Clanin. Lisäksi Inferno ei ole ollut vahva kartta NaVille, se on voittanut sen ainoastaan kerran neljästä.

Ratkaisukartaksi on tulossa Mirage, jossa molemmat joukkueet viihtyvät kohtuullisen hyvin.

Arvio: Jos NaVi saa eilen ENCE-ottelusta nähdyt virheet kuriin ja pystyy pelaamaan ehjän ottelun, on sillä mahdollisuudet jatkoon. Kolmen kartan vääntö, jonka Aleksib ja NaVi vievät yllättäen 2-1!

Kuva: BLAST Premier