SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Englannin Valioliiga ja EA Sports yhteistyöhön ePremier Leaguen merkeissä
  • Atte
    Leppänen

Englannin Valioliiga ja EA Sports yhteistyöhön ePremier Leaguen merkeissä

julkaistu: 04.10.2018 21:01

Englannin Valioliiga ja EA Sports ovat lyöneet kättä päälle ja päätyneet yhteistyöhön ePremier League -nimeä kantavan turnauksen merkeissä. Turnausta voidaan ajatella eräänlaisena esports-versiona Englannin Valioliigasta. Turnaus antaa englantilaisille yli 16-vuotiaille FIFA 2019:n ystäville mahdollisuuden kilpailla toisiaan vastaan edustaen omia suosikkijoukkueitaan. FIFA:n maailmassa osalla Valioliigan joukkueilla, kuten Manchester Cityllä on myös oma esports-joukkueensa.

EPL-turnaus sisältää kolme vaihetta: online-karsinnat, live-pudotuspelit ja lopulta live-finaalipelit. Online-karsintojen tarkoituksena on etsiä sekä PS4:n että XBox Onen pelaajista 16 parasta. Nämä 32 pelaajaa etenevät live-pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä jokaiselle liigajoukkueelle on oma kierroksensa, joista molempien konsolien paras pelaaja saa mahdollisuuden edetä live-finaaleihin. Finaataistelu on määrä käydä 28.-29. marraskuuta 2019 ja kyseinen tapahtuma myös näytetään livenä Valioliigan ja Sky Sportsin somekanavilla.

EPremier Leaguen pelaajat ovat myös oikeutettuja pro-pisteisiin, joita tarvitaan EA SPORTS FIFA 19 Global Seriesiin pääsyyn. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun EA Sports harrastaa vastaavanlaisia tempauksia.

Kuva: Englannin Valioliiga