ENCEn tie katkesi CS:GO-majoreilla – s1mple hurjassa iskussa
  • Juuso
    Syngelmä

julkaistu: 21.05.2022 23:59

Suomalaisorganisaatio ENCE ja Tukholman puolustava mestari, Natus Vincere, kohtasivat tänään Antwerpenin CS:GO-majoreiden semifinaalissa. Ottelu pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella ja pelattaviksi kartoiksi valikoituivat Nuke (ENCE), Dust2 (Natus Vincere) ja Mirage.

Avauskartta, ENCEn valitsema Nuke, alkoi Natus Vinceren pistoolikierrosvoitolla. Heti toisella kierroksella ENCEn kapteeni, Marco “Snappi” Pfeiffer, voitti “yksi vastaan kolme” -tilanteen hallissa.

Natus Vinceren CT-pelaaminen toimi hyvin ja tauolle lähdettiin ukrainalaisten johtaessa avauskarttaa 11–4.

Toisen puoliskon alussa CT-puolelle vaihtanut ENCE kavensi tilanteeksi 11–7, jonka jälkeen Natus Vincere meni menojaan. Avauskartta Natus Vincerelle selvin lukemin, 16–7.

Toinen kartta, Natus Vinceren valitsema Dust2, alkoi tasaisemmalla avauspuoliskolla. CT-puolella aloittanut ENCE johti avauspuoliskoa vielä 6–5, kun Natus Vincere voitti puoliskon viimeiset neljä kierrosta. Tauolle lähdettiin täten Natus Vinceren johtaessa 9–6.

CT-puolelle vaihtanut Natus Vincere jatkoi siitä mihin Nuken CT-puolella oli jäänyt. Nopeasti 14–6 johtoon ja finaalipaikka kahden kierroksen päässä. ENCE tuli lopulta kolmen kierroksen päähän jatkoajasta (15–12), mutta Natus Vincere voitti toisen kartan 16–12 ja etenee näin ollen finaaliin FaZea vastaan. Finaalissa kohtaavat siis maailmanrankingin kaksi parasta joukkuetta.

Natus Vinceren Aleksandr “s1mple” Kostyliev oli ottelussa omaa luokkaansa. 58 tappoa, 31 kuolemaa, 113 ADR ja 1.76 rating. Ennen välierää s1mple ei ollut mukana turnauksen parhaan pelaajan tittelissä, mutta nyt hän on siinä vahvasti kiinni.

Lähteet: HLTV, PGL | Kuva: PGL