SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Falcons
  • Perttu
    Leinonen

ENCE ulos IEM Katowicen huipputurnauksesta – Puolalaisyleisön tuki ei riittänyt voittoon asti

julkaistu: 10.02.2024 01:08

IEM Katowicen Counter-Strike 2-turnauksen pudotuspelit polkaistiin käyntiin tänään. Illan odotetuimmassa puolivälieräottelussa Spodek-areenalla kohtasivat suomalaisorganisaatio ENCE ja Falcons. Yleisömeri oli odottanut koko päivän ENCEä areenalle, sillä joukkueessa pelaa peräti neljä puolalaista pelaajaa.

ENCE taipui puolalaisyleisön pettymykseksi Falconsille lopulta 2-1 todella tiukassa ottelussa, jossa ENCE:stä Falconsiin siirtynyt kolmikko Pavle “maden” Boskovic, Marco “Snappi” Pfeiffer ja Alvaro “SunPayus” Garcia saivat maukkaan päänahan entisestä organisaatiostaan ja matkasivat turnauksen välieriin.

Ottelu aloitettiin Falconsin valitsemasta Miragesta, jossa joukkueiden paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä. Falcons marssi Madenin ja Emil “Magisk” Reifin johdolla nopeaan ja selvään 13-5 karttavoittoon.

Toisena karttana vuorossa oli ENCEn valitsema Overpass, jossa puolalaisyleisö sai sitä, mitä se halusi. ENCE esitteli kartan alkuun todella vakuuttavan terroristipuoliskon Olek “hades” Miskiewiczin ja Krzystof “Goofy” Gorskin johdolla ja johti ottelua puoltenvaihdossa 9-3.

Falcons viritteli vielä comebackin poikasta, kun se nousi kahteen kertaan kierroksen päähän tilanteissa 8-9 ja 9-10. Lopulta ENCE sai kuitenkin puolustuksen tilkittyä ja rallatteli karttavoittoon 13-9. Hades&Goofy-kaksikko naputteli karttaan lopulta yhteensä 48 tappoa, joista Hadekselle merkattiin 26 ja Goofylle 22.

Kolmantena karttana joukkueet matkasivat Nukeen. ENCE aloitti ottelun CT-puolelta, joka osoittautui joukkueelle todella haasteelliseksi. Falcons löysi alituiseen aukkoja ENCEn puolustuksesta Snappin johdolla ja vei avauspuoliskon nimiinsä 8-4.

Toisella puoliajalla yleisöä hemmoteltiin todella eeppisillä kierroksilla ja juonenkäänteillä. Ex-ENCE-pelaaja Maden aloitti pistoolikierroksen uskomattomalla 1vs3 clutchilla ja näytti siltä, että tämä oli viimeinen niitti ottelulle, kun Falcons siirtyi jo 9-4 johtoon.

ENCE onnistui kuitenkin ryöstämään välittömästi Falconsin saaman edun takaisin voittamalla seuraavan kierroksen ja vaakakuppi kääntyi jälleen kallelleen suomalaisorganisaatioon päin, kun se onnistui rikkomaan vastustajansa ekonomian tilanteessa 9-5.

ENCE epäonnistui kuitenkin voittamaan seuraavaa kierrosta Falconsin todella heikkoa ostoa vastaan. Magisk ja SunPayus löysivät Nuken pihamaalle kolme tappoa, eikä ENCE:stä ollut kääntämään 2vs5 tilannetta enää voitokseen ja tilanne muuttui 10-5 lukemiin.

ENCE onnistui kaventelemaan eroa vielä kahteen kertaan ketjuttamalla kolme kierrosvoittoa, mutta lopulta Falconsin puolustus tylsytti ENCEn hyökkäyksen ratkaisevasti lyöden taululle loppulukemat 13-11.

Falconsin 19-vuotias Mohammad “BOROS” Malhas nakutteli Nukessa vakuuttavat 23 tappoa.

Tappiosta huolimatta servun tappokuningas löytyi ottelun päätteeksi ENCEn leiristä, kun Hades takoi taululle hurjat 62 härkää kotiyleisönsä edessä.

Falcons kohtaa huomisessa välieräottelussaan Spiritin. Toisessa välierässä pelaavat tänään G2:n kaatanut FaZe Clan ja Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ.

Kuva: ESL Lähde: HLTV