SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE tippui CS:GO-majoreilta – Pudotuspelipaikka jäi yhden kartan päähän
  • Sauli
    Rautiainen

ENCE tippui CS:GO-majoreilta – Pudotuspelipaikka jäi yhden kartan päähän

julkaistu: 08.11.2022 20:00

Suomalaisorganisaatio ENCE joutui taipumaan Rion CS:GO-major-turnauksen Legends-vaiheen ratkaisuottelussa. Vastustaja MOUZ oli vahvempi karttavoitoin 2-1. Yhden karttavoiton päässä ollut pudotuspelipaikka jää täten haaveeksi, ja ENCE lähtee kotimatkalle.

Ottelun aloituskartta oli Ancient, jossa MOUZ antoi heti myrskyvaroituksen. Yleensä CT-painotteinen kartta ei lähtenyt kippari Marco “Snappi” Pfeifferin ja muun ENCE-kokoonpanon osalta käyntiin poliisipuolella, ja MOUZ nousi vahvan näköisesti 10-5 puoliaikatilanteeseen. Toinen puoliaika ei antanut ENCElle mitään, ja kartta päättyi 16-5 saksalaisjoukkueelle.

Toinen kartta Nuke näytti ENCEn osalta heti paremmalta. Alkuun pistoolivoitto ja, huolimatta pitkästä sähkökatkosta areenalla, meno jatkui samanlaisena ja puoliaika päättyi 11-4. MOUZ ei enää tästä noussut takaisin kamppailuun ja ENCE vei kartan nimiinsä 16-8.

Ratkaiseva kartta Mirage oli MOUZin IGL:n Christopher “dexter” Nongin show. Kapteeni oli päättänyt kantaa joukkueensa pudotuspelien jättiareenalle ja iski karttaan 1.75 ratingin. MOUZ oli Miragessa muutenkin vahvempi ja ENCE joutui taipumaan etenkin T-puolella liian vahvan puolustuksen edessä. MOUZ vei Miragen 16-9 ja jatkaa pudotuspeleihin, toista kertaa organisaation historiassa.

ENCElle lopputulos oli pettymys. Viime toukokuun majoreilla joukkue eteni sensaatiomaisesti välieriin asti, tällä kertaa matka tyssäsi lohkovaiheeseen. Se tarkoittaa myös sitä, että suomalaisedustusta majoreilla ei enää nähdä, sillä valmentaja Eetu “sAw” Saha ja Aleksi “Aleksib” Virolainen ovat nyt molemmat tippuneet.

Saha kommentoi myöhemmin Twitterissä joukkueen taktisissa yksityiskohdissa olleen puutteita, joka johti epätasaisuuteen. Esimerkiksi ennen ottelua MOUZia vastaan ENCE onnistui päihittämään maailman ranking ykkösjoukkueen, Vitalityn.

Saha päättää twiittinsä optimistisesti, ollessaan ylpeä siitä työstä, mitä tiimi on tähän mennessä tehnyt.

Kuva: ENCE Twitter