SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE putosi CS2-huipputurnauksesta – sAw:n Heroicilla sama kohtalo nolon tappion myötä
  • Perttu
    Leinonen

ENCE putosi CS2-huipputurnauksesta – sAw:n Heroicilla sama kohtalo nolon tappion myötä

julkaistu: 04.05.2024 22:26

ESL Pro League -huipputurnauksessa pelattiin tänään suomalaisittain kaksi mielenkiintoista ottelua, kun sekä suomalaisorganisaatio ENCE että Eetu “sAw” Sahan valmentama Heroic taistelivat pysymisestä turnauksessa. Molempien lauantaista muodostui kuitenkin sysimusta, kun ENCE taipui FURIA:lle ja Heroic Ninjas in Pyjamasille.

Brassijoukkue FURIA aiheutti ENCE:lle sen kolmannen ja ratkaisevan tappion C-lohkossa Maltalla. Brasilialaiset olivat ottelussa vahvempia suoraan 2-0.

Ottelun avauskarttaan Nukeen ENCE sai unelmastartin, kun se siirtyi terroristipuolellaan jo 8-1 johtoasemaan. Kelkka kuitenkin kääntyi radikaalisti ja FURIA nousi sensaatiomaisesti avauskartan voittoon 13-9.

Ottelun toisena karttana pelatussa FURIA:n valitsemassa Miragessa ENCE johti jälleen ottelua selvästi numeroin 8-4 pelattuaan avauspuoliskon CT-puolella. FURIA löi pöytään kuitenkin virheettömän vastauksen pitämällä ENCE:n täysin ilman kierrosvoittoja toisella puoliskolla.

FURIA vei oman CT-puoliskonsa tylysti 9-0 ja paketoi kartan 13-8 lukemiin.

Yuri “yuurih” Santos ja Kaike “KSCERATO” Cerato olivat FURIA:n voiton avainmiehiä. Yuurih painoi otteluun 39 tappoa ja KSCERATO säesti häntä 35 tapolla.

ENCE:n puolelta ainoa plusmerkkinen pelaaja oli Olek “hades” Miskiewicz.

Suomalaisorganisaation heikot otteet saivat jatkoa Maltalla ja pudotuspelipaikka jäi saavuttamatta. ENCE hävisi turnauksessa kaksi kertaa GamerLegionille FURIA-tappion lisäksi. Ainoat voittonsa se sai Bad News Kangaroosista ja Montesta.

Eetu “sAw” Sahan valmentama Heroic koki puolestaan nöyryyttävän tappion niin ikään pakkovoitto-ottelussa Ninjas in Pyjamasia vastaan. NIP pelaa Maltalla kahdella stand-in-pelaajalla, kun joukkueessa ei ole tällä hetkellä viidettä pelaajaa ja Fredrik “REZ” Sterner sairastui turnauksen alla.

Huolimatta kokoonpanomurheista NIP sai maukkaan 2-1 voiton Heroicista, minkä myötä suomalaisvalmentajan joukot putosivat katastrofaalisesti ulos turnauksesta.

Heroic voitti ottelun avauskarttana pelatun NIP:n valitseman Vertigon vakuuttavasti 13-8, mutta epäonnistui viimeistelemään ottelua omassa karttavalinnassaan Nukessa.

Ydinvoimalaan sijoittuva Nuke kirjattiin NIP:n nimiin 13-10 ja ratkaisua lähdettiin hakemaan kolmannesta kartasta Anubiksesta.

Anubiksessa NIP:n sankariksi nousi joukkueen IGL kokenut Alejandro “alex” Masanet, joka nakutteli ratkaisukarttaan 18 tappoa.

Stand-in-pelaajan roolissa Maltalla pelaava Ninjas in Pyjamasin akatemiajoukkueen pelaaja israelilainen Maoz “BluePho3nix” Paz oli myös ottelussa isossa roolissa yltäen 43 tappoon kolmessa kartassa.

Heroicin turnaus oli myös järkyttävä pettymys. Se voitti ainoastaan NIP:n ja FlyQuestin turnauksen aikana. Tappiot se kärsi Complexitylle, BIG:lle ja tänään siis NIP:lle, joka sai maukkaan revanssin lohkon avausottelusta.

Kuva: Stephanie Lindgren, PGL Lähde: HLTV