SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE pelaa pitkästä aikaa, NiP jälleen uudella kokoonpanolla – IEM Katowice alkaa tänään!
  • Toimitus

ENCE pelaa pitkästä aikaa, NiP jälleen uudella kokoonpanolla – IEM Katowice alkaa tänään!

julkaistu: 01.02.2023 10:51

Tänään alkaa vuoden isoimpiin kuuluva, legendaarinen IEM KatowiceCS:GO-turnaus, joka kestää seuraavat kaksi viikkoa. Pelit alkavat play-in-vaiheella, jonka kautta kahdeksan joukkuetta vielä selvittää tiensä lauantaina alkavaan päätapahtumaan, jossa odottavat G2:n, Fazen ja Natus Vinceren kaltaiset nimet.

Suomalaisedustustajat, ENCE ja Ninjas in Pyjamasin kippari Aleksi “Aleksib” Virolainen, aloittavat molemmat play-in-vaiheesta turnaustaipaleensa. Kaavio on ankara, kahdella voitolla on jatkossa, kahdella tappiolla lähtee kotiin. Lisäksi avausmatsit pelataan paras yhdestä -tyylillä, joten yllätyksiä on varmasti luvassa.

Suomalaisorganisaatio ENCE (mukana viime vuoden kolmanneksi parhaaksi valmentajaksi valittu Eetu “sAw” Saha) pelaa tulikasteensa tämän Counter-Strike-vuoden osalta Katowicessa.

Joukkueen kunto on mysteeri, sillä virallisia pelejä ei ole alla, mutta aikaa harjoitella on ollut sitäkin enemmän. Huomioitavaa tulee olemaan, miten uudet pelaajat, Alvaro “SunPayus” Garcia ja Valdemar “Valde” Vangså, ovat asettuneet taktiseen systeemiin syyskauden jälkeen, joka oli ENCElle varmasti pettymys verrattuna kevääseen.

ENCE aloittaa ottelut brasilialaista Pain-joukkuetta vastaan, ja voiton myötä kohtaisi Cloud9 vs. IHC -ottelun voittajan.

Virolaisen NiP on sekaisessa tilanteessa. Joukkue aloitti kautensa tammikuun puolivälissä BLAST Premier Spring Groups -turnauksessa, jonka mediapäivänä Aleksib toivoi, ettei NiP tekisi muutoksia kokoonpanossa hetkeen. Joukkueeseen oltiin juuri signeerattu Daniil “headtr1ck” Valitov, syksyllä Virolainen ja keväällä Ludvig “Brollan” Brolin.

Kuitenkin, vain viikkoa myöhemmin, kesken turnauksen Hampus “hampus” Poser ilmoitti jäävänsä pois koko kevätkauden ajaksi. Nyt Katowicessa NiP-paidassa pelaa ensi kertaa paikkaajaksi saatu Kristian “k0nfig” Wienecke. Aleksib:llä on urakka edessä saada Ninjojen tulivoimainen, mutta kaaottinen kokoonpano toimimaan.

Lue lisää: Pysyvä kokoonpanomuutos Aleksi Virolaisen CS:GO-joukkueessa – Tanskalaistähti liittyy yllättäen Ninjas in Pyjamasiin

NiP pelaa ensimmäisen ottelunsa MIBRiä vastaan, ja voiton myötä kohtaisi Spirit vs. Greyhound -mittelön voittajan.

Katowicen pääturnauksen palkintopotti on miljoona dollaria, ja pudotuspelit pelataan Spodek Arenalla yleisön edessä. Hamuttua mestaruustitteliä ovat käyneet lähimpänä ENCE legendaarisilla, vuoden 2019 Katowicen majoreilla, kun suomalaiset etenivät finaaliin Astralista vastaan. Toisen kerran suomalaisedustus on saanut hopeaa viime vuonna, kun Aleksib yhdessä G2:n kanssa kohtasi Fazen finaalissa.

Olisiko tänä vuonna mestaruuden vuoro?

Kuva: ENCE