SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE nousi kärkiviisikkoon CS:GO-rankingissa
  • Juuso
    Syngelmä

ENCE nousi kärkiviisikkoon CS:GO-rankingissa

julkaistu: 06.06.2023 17:46

 

Suomalaisorganisaatio ENCE:n CS:GO-joukkue on noussut HLTV:n virallisella ranking-listalla sijalle neljä. ENCE nousi sijalta 11 seitsemän sijaa ylöspäin voitettuaan IEM Dallas 2023 -huipputurnauksen. Finaalissa kaatui MOUZ puhtaasti 2–0. Turnauksen arvokkaimpana pelaajana palkittiin ensimmäistä kertaa espanjalaispelaaja, kun ENCE:n AWP-pelaaja Alvaro “SunPayus” Garcia nappasi itselleen MVP-palkinnon.

Dallasin hopeajoukkue, MOUZ, nousi niin ikään seitsemän sijaa listalla ylöspäin. Joukkue löytyy nyt juuri ja juuri kymppikärjen ulkopuolelta sijalta 11.

Nicolai “device” Reedtz oli tilastollisesti IEM Dallasin paras pelaaja, mutta tanskalaisjoukkueen jäädessä puolivälieriin, ei devicella ollut mahdollisuuksia kamppailla arvokkaimman pelaajan tittelistä. Selkeässä nousuvireessä oleva Astralis murtautui 20:n parhaan joukkoon noustessaan kahdeksan pykälää sijalle 17. Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Ninjas in Pyjamas putosivat yhden sijan listalla. Joukkueen uusi sijoitus on 14.

Rankingeissa näkyy, miten aiemmin suuria epäilyksiä herättäneet kansainväliset joukkueet ovat nykyään dominoiva osapuoli CS:GO:n huipulla. TOP10-joukkueissa on vain yksi kokoonpano, jonka pelaajat edustavat yhtä ja samaa kansalaisuutta. Tanskalainen Heroic on rankingeissa sijalla kaksi. Seuraava yhden kansalaisuuden joukkue on vasta sijan 13 brasilialaisjoukkue FURIA. Vielä joitain vuosia sitten tilanne oli täysin päinvastainen.

Päivitetyn rankingin (TOP30) pääset näkemään täältä.

Lähde: HLTV | Kuva: ENCE