SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
ENCE ja NIP tulessa huomenna – Pelaajatcom näyttää major-karsinnat suorana
 • Juuso
  Syngelmä

ENCE ja NIP tulessa huomenna – Pelaajatcom näyttää major-karsinnat suorana

julkaistu: 10.04.2023 12:24

 

Pariisin CS:GO-majorit pelataan 8.–21. toukokuuta. Viimeiset suljetut karsinnat on miltei pelattu, sillä jäljellä on enää kutkuttava Eurooppa B -karsintalohko, jossa mukana ovat niin Aleksi “Aleksib” Virolaisen Ninjas in Pyjamas kuin Eetu “sAw” Sahan valmentama ENCE.

Pelaajatcom näyttää karsintaottelut suorana Twitchissä. Ensimmäisen kierroksen otteluaikataulu löytyy tämän jutun lopusta.

Tunkua majoreille on taatusti, sillä näiden kahden joukkueen lisäksi major-paikkaa havittelevat muun muassa G2 Esports, Heroic, Cloud9, Vitality, Astralis, FORZE, Spirit ja BIG.

Turnausformaatti on tuttuun tapaan “Swiss Stage”, jossa kolmella voitolla on jatkossa ja kolmella tappiolla joko putoaa pelistä tai pääsee pelaamaan viimeisestä major-paikasta Last Chance Qualifier -vaiheeseen. Kun joukkueella on takanaan kaksi voittoa tai kaksi tappiota, pelataan jäljellä olevat ottelut “paras kolmesta” -periaatteella. Muutoin pelataan yhden kartan “paras yhdestä” -periaatteella.

Sekä ENCE:llä että NIP:illä on parempi kuin loistava tilaisuus aloittaa karsintaturnaus voitolla, sillä avauskierroksella ENCE saa vastaansa Monten, joka on noussut maailmanrankingeissa pienempien turnausvoittojen myötä sijalle 26.

ESL Proliigan 17. kauden pudotuspeleissä sekä G2 Esportsin että Vitalityn voittanut ENCE lähtee otteluun Monten hyvistä otteista huolimatta selvänä ennakkosuosikkina, ja olisi pettymys mikäli ENCE ei ottelua hoitaisi rutiinilla kotiin.

Huonosti alkuvuoden pelannut Ninjas in Pyjamas kohtaa avausottelussaan puolestaan turkkilaisen Eternal Firen. Ottelusta tulee luultavasti tasainen, sillä NIP majailee rankingeissa sijalla 20 ja Eternal Fire sijalla 21. Molemmat joukkueet pelaavat ottelusta toiseen ailahtelevasti, mutta Aleksib:llä on loistava tilaisuus johdattaa ninjat voittoon heti avauskierroksella.

Eurooppa B -karsintalohkon avauskierros

 • Kello 11.00 – Heroic vs. 500
 • Kello 11.00 – Cloud9 vs. FORZE
 • Kello 12.30 – Spirit vs. Aurora
 • Kello 12.30 – BIG vs. iNation
 • Kello 14.00 – ENCE vs. Monte
 • Kello 14.00 – Vitality vs. Astralis
 • Kello 15.30 – Ninjas in Pyjamas vs. Eternal Fire
 • Kello 15.30 – 9INE vs. G2 Esports

Avauskierroksen jälkeen tiistaina pelataan vielä toinen kierros, jossa selvitetään mitkä joukkueet joutuvat kuolemanpeleihin jo keskiviikkona ja mitkä joukkueet pääsevät pelaamaan paikasta Legends Stagelle.

Lähde: HLTV | Kuva: ENCE