SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
ENCE ja Aleksib kokivat molemmat tyrmäyksen — Kohtaavat seuraavaksi toisensa BLAST:n miljoonaturnauksessa
  • Perttu
    Leinonen

ENCE ja Aleksib kokivat molemmat tyrmäyksen — Kohtaavat seuraavaksi toisensa BLAST:n miljoonaturnauksessa

julkaistu: 13.12.2023 13:01

BLAST Premier World Final -turnaus käynnistyi tänään aamulla. Counter-Strike kauden päättävä turnaus pelataan Abu Dhabissa ja jaossa on mehevä miljoonan dollarin palkintopotti.

Pelaajatcom näyttää kaikki turnaukset ottelut suorina ja suomeksi selostettuina Twitch-kanavallaan!

Suomalaisorganisaatio ENCE ja Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Natus Vincere saivat molemmat kunnon tukkapöllyt A-lohkon avausotteluissaan. Tappiot merkitsevät sitä, että joukkueet kohtaavat huomenna toisensa alakaavion ratkaisuottelussa ja häviäjä joutuu pakkaamaan laukkunsa ja poistumaan turnauksesta.

Turnaus aloitettiin ENCEn ja Cloud9:n välisellä ottelulla, jossa Cloud9 otti vakuuttavan 2-0 voiton.

Avauskarttana pelattu ENCEn valitsema Ancient oli Cloud9:n täydellistä dominointia. CT-puolelta aloittanut Cloud9 voitti avauspuoliskon peräti 11-1 Denis “electroNic” Sharipovin ja Kirill “Boombl4” Mikhailovin johdolla, jotka paukuttelivat ekalle puoliskolle 15 ja 14 tappoa mieheen.

Ancient lopulta Cloud9:n nimiin 13-4.

Toisena karttana pelatussa Overpassissa ENCE heräsi mukaan peliin ja suomalaisorganisaatiolla olikin kaksi karttapalloa tilanteessa 12-10. Cloud9 onnistui pakottamaan kartan kuitenkin jatkoajalle ja oli siellä lopulta vahvempi 16-13.

Kokenut ElectroNic oli ottelun paras pelaaja hurjalla 48:lla tapollaan, joista peräti 32 tulivat toisessa kartassa Overpassissa. Venäläispelaajan ratingiksi ottelussa muodostui 1.65.

ENCEstä parhaiten servulla onnistui espanjalainen Alvaro “SunPayus” Garcia, jolle kahteen karttaan kirjattiin 34 tappoa ratingiksi 1.13.

Ennen ottelun alkua BLAST:n toimittaja Freya “Freya” Spiers osasi kertoa mielenkiintoisen tiedon. Freyan mukaan espanjalaispelaaja SunPayus olisi saapunut Abu Dhabiin ainoastaan pari tuntia ennen ottelun alkua. Muu joukkue oli saapunut paikan päälle jo edellisenä päivänä.

Aamupäivän toisessa ottelussa hurjassa iskussa oleva Vitality tyrmäsi puolestaan Aleksib:n edustaman NaVin suoraan 2-0 lukemin.

NaVi sai otteluun hyvän startin omassa karttavalinnassaan Anubiksessa, kun se siirtyi alussa 4-1 johtoon CT-puolellaan. Tämän jälkeen Vitality otti kuitenkin kuskin paikan eikä luopunut siitä enää.

Vitality voitti lopulta avauspuoliskon Anubiksessa 7-5 ja onnistui klaaraamaan kartan itselleen päästessään itse CT-puolelle. Loppulukemat Anubiksesta selvät 13-8 Vitalitylle.

Toisena karttana pelatussa Overpassissa NaVi jäi täysin Vitalityn jalkoihin. Ranskalaisorganisaatio ajeli Aleksib:n kipparoiman NaVin ylitse omalla terroristipuoliskollaan 9-3 Lotan “Spinx” Giladin johdolla.

Natus Vincere ei päässyt missään vaiheessa Overpassissa mukaan peliin ja lopulta toisesta kartasta taululla komeilivat tylyt 13-6 lukemat.

Ottelun paras pelaaja oli Vitalityn uusin hankinta William “mezii” Merriman 33-26 tilastorivillään ja ratingilla 1.35. NaVin puolelta parhaiten tilastojen valossa onnistui Mihai “iM” Ivan 35-31 tehoillaan ja 1.15 ratingilla.

Vitality ja Cloud9 kohtaavat toisensa huomenna yläkaavion finaalissa, josta voittaja matkaa suoraan turnauksen välieriin. ENCE ja NaVi taistelevat puolestaan A-lohkon viimeisestä paikasta pudotuspeleihin niin ikään huomenissa.

B-lohkon kamppailut ovat myös luvassa tänään. FaZe Clan ja Heroic mittelevät parhaillaan paremmuudestaan ja päivän huipentaa kello 16:00 starttaava Jimi “Jimpphat” Salon edustaman MOUZ:n ja G2:n kohtaaminen.