SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Enää neljä parasta jäljellä – Ketkä etenevät CS2:n major-turnauksen finaaliin
  • Perttu
    Leinonen

Enää neljä parasta jäljellä – Ketkä etenevät CS2:n major-turnauksen finaaliin

julkaistu: 30.03.2024 01:11

PGL Major Copenhagen -turnaus on edennyt välierävaiheeseen. Jäljellä ovat enää neljä parasta joukkuetta.

Kööpenhaminassa CS2:n ensimmäisen major-turnauksen finaalipaikkaa lauantaina metsästävät Vitality, FaZe Clan, Natus Vincere ja G2.

Suomalaistoiveet on siis ladattu Aleksi “Aleksib” Virolaisen ja Natus Vinceren niskaan.

Päivän ensimmäisessä huippu-ottelussa toisensa kohtaavat turnauksen suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuvat Vitality ja FaZe Clan.

Illan huipentaa Aleksib:n vuoden neljäs kohtaaminen entistä seuraansa G2:sta vastaan.

Vitality-FaZe Clan

Vitality kukisti omassa pudotuspeliavauksessaan Cloud9:n vakuuttavasti 2-0.

Turnauksen aikana sairastellut joukkueen ykköstähti Mathieu “ZywOo” Herbaut on tervehtynyt ja ranskalainen oli Cloud9-ottelussa jälleen oma tuttu itsensä.

FaZe Clan kellisti puolestaan omassa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelussa turnauksen suurimman mestarisuosikin Spiritin.

Spirit ja Danil “donk” Kryshkovets taipuivat maraton-ottelussa FaZe Clanille 2-1.

Kumpikaan joukkueista ei ollut erityisen vakuuttava Elimination Stage -lohkovaiheessa.

Pudotuspelien startattua molemmat huippujoukkueet kaivoivat kuitenkin parastaan pöytään.

Erityisesti kokeneen FaZe Clanin voitto Spiritista osoitti, että tämä joukkue on todella vahva mestarikandidaatti huolimatta turnauksen alussa matkalle sattuneista ongelmista.

Vitality lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Ottelusta on lupa odottaa todella tasaista pienten marginaalien vääntöä.

Erityisen mielenkiintoista on seurata pelinsisäistenjohtajien ja AWP-pelaajien välistä taistoa.

IGL:n tonteilla häärivät Vitalityn Dan “apeX” Madesclaire ja FaZe Clanin Finn “karrigan” Andersen ovat oman pelipaikkansa ehdotonta kärkeä.

Tanskalainen Andersen, jota ei tunneta erikoisen hyvänä fragaajana, kunnostautui myös kyseisessä roolissa Spirit -ottelussa loistavasti.

Kumpi neropateista onnistuu laatimaan joukkueelleen paremman pelisuunnitelman?

AWP-pelaajien tontilla ZywOon haastaa latvialainen Helvijs “broky” Saukants. Viime vuoden parhaaksi pelaajaksi valitun ZywOon taidot tietävät kaikki. Ranskalainen pelimanni pystyy ratkomaan parhaimmillaan yksin voittoja joukkueelleen.

Broky on puolestaan pelannut erinomaista turnausta Kööpenhaminassa. Latvialainen oli joukkueensa suurin sankari Spirit-voitossa. Erityisesti Broky kunnostautui poikkeuksellisesti todella väkevällä rifle-pelaamisella, varsinkin ratkaisukartta Vertigossa.

Karttavedosta tulee muodostumaan todella mielenkiintoinen ja siinä on tarjolla etua FaZe Clanille.

Karttavedossa Vitality poistaa Ancientin. FaZe Clanin poistoa on vaikeampi ennustaa. Sen permabanni Vertigo nimittäin paljastuikin joukkueen salaiseksi aseeksi Spirit -ottelussa.

Vitality on hyvä Vertigo joukkue, mutta FaZe Clania houkuttaisi varmasti poistaa karttavedosta myös Anubis, joka on Vitalityn paras kartta.

Vitalityn valinta lienee kuitenkin Vertigo tai Anubis riippuen siitä, mihin suuntaan FaZe Clan haluaa karttavetoa viedä.

FaZe Clanin valinta kohdistunee puolestaan todennäköisesti Mirageen tai Nukeen. Voi toki olla, että Karriganilla on tähänkin taistoon heittää joku ässä hihasta.

Arvio:

FaZe Clanin joukkue on taidollisesti hippasen tasaisempi kuin Vitalityn.

Lisäksi voitto Spiritista oli juuri sitä, mitä lääkäri sille määräsi.

Yleisö on myös taatusti pääosin Karriganin ja FaZe Clanin takana.

FaZe Clan finaaliin 2-1

Natus Vincere-G2

Lauantai-illan herkkupalassa yhteen iskevät Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Natus Vincere ja suomalaiskapteenin entinen joukkue G2.

NaVi kaatoi perjantaina omassa välierässään turkkilaisen Eternal Firen 2-0. Joukkueen nuorin pelaaja Ihor “w0nderful” Zhdanov oli suorastaan pitelemätön voitokkaassa ottelussa.

G2 päätti puolestaan turnauksen toisen suomalaisen Jimi “Jimpphat” Salon ja MOUZ:n matkan major-turnauksessa niin ikään suoraan 2-0.

Aleksib on kohdannut NaVi-paidassa G2:n viisi kertaa. Suomalainen on poistunut näistä taistoista joka kerta voittajana. Karttavoitot ovat peräti 9-2 suomalaiskapteenin joukkueelle.

Aleksib:n saldo entisiä joukkueitaan vastaan on muutoinkin mykistävä, mutta G2 tuntuu olevan erityisen hyvin IGL-velhon hyppysissä.

Lähtökohdat otteluun ovat kuitenkin huipputasaiset.

Joukkueiden AWP-pelaajien välinen taisto on yksi ottelun herkullisimmista yksityiskohdista.

Nuoret w0nderful ja Ilya “m0NESY” Osipov ovat pelanneet kumpainenkin häikäisevät turnaukset. Molemmat tarjoilevat ottelusta toiseen yhä uskomattomampia highlight-klippejä.

M0nesy on CS2:n paras pelaaja AWP-tarkkuuskiväärillä tällä hetkellä. 18-vuotias pystyy taikomaan tukalistakin tilanteista multi-killeja. Joukkueensa tärkein pelaaja heittämällä.

Oleksandr “s1mple” Kostylievin valtaistuimen NaVissa puolestaan perinyt w0nderful on todistanut lyhyessä ajassa kuuluvansa AWP-pelaajien eliittiin. Nyt ukrainalaisen vastapuolelta löytyy kuitenkin suurin koitinkivi kaikista.

Toinen mielenkiintoinen taistelupari on NaVin Justinas “jL” Lekavicius vastaan G2:n Nikola “NiKo” Kovac. Kyseessä ovat joukkueiden ykkösmiehet rifle-pelaajien rooleissa.

Molemmat ovat elintärkeitä joukkueilleen.

Liettualainen jL on pelannut kaksikosta tasaisemman turnauksen. Erinomainen pelaaja, joka loistaa erityisesti clutch-tilanteissa, joita on kääntänyt tässäkin turnauksessa useita joukkueensa eduksi.

JL on taitojensa lisäksi myös mentaalipuolella tärkeä NaVi:lle. Lupsakka velikulta pitää huolen siitä, että hype pysyy yllä vaikeillakin hetkillä.

NiKon turnaus on ollut varsin kaksijakoinen, kuten koko G2:n joukkueella (poislukien m0NESY). Eilisessä välieräottelussa kokeneelta pelaajalta nähtiin kuitenkin jälleen parempaa. Kaikki tietävät miehen taidot ja kyvyt. Muodostaa m0NESYn kanssa pelottavan kovan tehoyksikön. Mutta kestääkö pääkoppa? Turhautuneena valtava rasite joukkueelleen.

Karttavedossa NaVi poistaa Vertigon. G2 puolestaan todennäköisimmin NaVin parhaan kartan Miragen.

Tämä jättää NaVille pöydälle parikin vaihtoehtoa. Tarjolla olisi Ancient, jossa G2 ei viihdy, mutta kyseinen kartta on ollut heikohko viime aikoina Aleksib:n joukoille.

Tarjolla on myös Nuke, Anubis ja Overpass, joista kaikki sopivat myös G2:lle. Eniten etua näistä NaVi saisi todennäköisesti Overpassista, mutta on eri asia uskaltaako se valita sitä.

Todennäköisesti luottaa toiseen vahvoista kartoistaan eli Nukeen tai Anubikseen.

G2:n valinta on puolestaan selvä. Se valitsee kartakseen Infernon, jossa se viihtyy erinomaisesti.

Arvio:

Aleksib:llä on ollut G2 niin tukevasti povitaskussaan, että sama ralli jatkuu! NaVi kohti finaalia 2-0.

Kuva: PGL