SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Empoli – AC Milan: Kumman joukkueen kausi kääntyy?
  • Toimitus

Empoli – AC Milan: Kumman joukkueen kausi kääntyy?

julkaistu: 27.09.2018 12:10

Italiassa Stadio Carlo Castellanilla yhteen ottavat tänään Empoli ja AC Milan. Sympaattinen reilun 16 000 hengen stadion on saanut myös kentän mitoikseen jo nykyaikaiset 105x68m, joka alkaa olemaan kokolailla vakioitunut koko kaikille kentille. Kentällä ei ole vielä siirrytty kuitenkaan hybridinurmeen, vaan pelialustana toimii vanha kunnon nurmipohja, joka on kuitenkin suhteellisen hyvin huollettu.

Kotijoukkue Empoli on varmasti nimenä tuttu kokolailla kaikille, jotka ovat jalkapalloa seuranneet. Seuralla on takana 13 kautta Serie A:ssa ja 20 kautta Serie B:ssä. Paras menestys taitaa kuitenkin olla pääsy vuoden 2007-2008 UEFA Cup:iin. Kyseessä ei ole siis mikään jalkapallomahti vaan sympaattinen 48 000 ihmisen kaupungista voimavaransa repivä seura.

Tämä kausi Empolilla on lähtenyt jälleen kokolailla odotetun vaikeasti. Voitto Cagliarista oli koko kautta ajatellen tärkeä, mutta Chievoa vastaan joukkue jäi tasapeliin. Muuten kolme tullutta tappiota ovat olleet odotettavissakin. Joukkue on siis viiden pelin jälkeen neljässä pisteessä ja odotusta paljoa paremmasta ei olekkaan. Tänään joukkueen poissaololistakin on huolestuttava, kun hyökkäävän keskikentän paikalla hääräävä Zajc kärsii pelikieltoaan ja hänen lisäksi keskikentän salmiakista puuttuu myös Acquah, joka on loukkaantunut. Pasqual ja Antonelli ovat edelleen sivussa puolustuksesta.

AC Milan tavoittelee jälleen uutta nousua huipulle ja Gennaro Gattuson johtama joukkue onkin aloittanut kauden ilman suurempaa valittamista. Ainoa tappio on tullut Napolille ja vastapainoksi joukkue napsi mallikkaan voiton AS Romasta. Kuitenkin Eurooppa Liigan ympärille putosi nyt kaksi tasapeliä, joista kumpikaan ei varmasti tyydytä joukkuetta. Tänään onkin aika laittaa palaset taas paikoilleen ja ottaa voitto pois kuleksimasta Empolia vastaan. AC Milanilla ainakin ilmeisesti Higuain on poissa avauksesta, mutta se ei vie maata merelle, sillä hyökkäysvoimaa miehistöltä kyllä riittää. Esimerkiksi Castillejo ja Suso ovat tarpeeksi taitavia miehiä painamaan palloa verkkoon kyllä tässä pelissä. Muuten joukkueen terveystilanne onkin oikein hyvä.

Uskommekin siis, että Empolon avut eivät tänään vain riitä, vaan AC Milan ottaa tarvitsevansa voiton ja Gattuson joukkue jatkaa matkaa kohti parempaa huomista voittamalla tämän ottelun.

Virkin vihjepalvelun illan rahanpesuvihje onkin seuraava