SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
EM-karsinnat Kroatia – Azerbaidžan: Isät vastaan pojat
  • Toimitus

EM-karsinnat Kroatia – Azerbaidžan: Isät vastaan pojat

julkaistu: 21.03.2019 13:11

Tänään toinen jalkapallovihjeistämme kohdistuu Kroatian suuntaan, jossa MM-kisojen loppuottelussakin pelannut kotijoukkue saa vastaansa Azerbaidžanin. Näyttämönä toimii Zagrebissa sijaitseva Stadion Maksimir. Maksimir Stadion antaa jalkapalloilulle loistavat puitteet. Hybridinurmella päälystettyä 105×68 metristä kenttää ympyröi reilut 35 000 katsojaa vetävät katsomot.

Kotijoukkue Kroatia lähtee otteluun todella suurena ennakkosuosikkina ja oikeastaan koko tämän vihjeen perustelu on sen takia erittäin hankalaa. Oikeastaan ainoa perustelu mitä tekisi mieli sanoa on, että näinhän se vaan hyvinkin ilmeisesti menee.

Kroatian joukkueessa hiljattain lopettaneita pelaajia ovat entinen ykkösmaalivahti Subašić, yli sadan maaottelun puolustaja Corluca ja 33 maalia maajoukkueurallaan tehnyt hyökkääjä Mandžukić. Näiden miesten lisäksi tänään sivussa ovat pelikiellon vuoksi Lovren ja Jedvaj. Myös Vrsaljko ja Strinić ovat tänään sivussa.

Joka tapauksessa kotijoukkueella on laittaa kentälle kokolailla nimekäs kokoonpano kymppipaikalla häärivää Luka Modrićia myöten. Kroatialla on myös pieni näytön paikka edessä, sillä Kansojen Liigan A-sarjaa pelannut joukkue jäi kolmanneksi, eli viimeisesksi lohkossaan Englannin ja Espanjan taakse.

Tämän päivän vierasjoukkue Azerbaidžan on kyllä kehno jalkapallomaa. Joukkueen kenraali ennen karsintoja päättyi 4-0 tappioon Kosovoa vastaan ja tänään ei kyllä vastus helpotu yhtään. FIFA Rankingin sijaa 108 pitävä maa onkin tänään kyllä täysin mahdottoman tehtävän edessä kotijoukkueen kynsissä. Jos vierailta tarvitsisi nimetä joku kansainväliset mitat täyttävä pelaaja, niin kyseeseen voisi tulla keskikentällä viihtyvä nykyään Qarabacia edustava Richard.

Homman nimi on selkeä. Suurimmalla todennäköisyydellä tulemme tänään näkemään ottelun, jossa kotijoukkue tekee 3-7 maalia ja vierasjoukkue saa yhden maalipaikan. Tämän takia väittäisin, että pelivalintamme on nykyisillä kertoimilla enemmän kuin perusteltavissa ja osuu jopa 55% todennäköisyydellä.