SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
EM-karsinnat Englanti – Tsekki: Kotijoukkue suosikkina
  • Toimitus

EM-karsinnat Englanti – Tsekki: Kotijoukkue suosikkina

julkaistu: 22.03.2019 18:53

Tänään legendaarisella Wembleyn Stadionilla on Englannin aika aloittaa omat EM-karsintansa. Tänään Lontoon sää ei peliä sotke, vaan noin kymmenen asteen lämpötilassa pelattava ottelu saa ilmaston valtijoilta ja Wembleyn Stadionilta loistavat olosuhteet jalkapallon pelaamiselle. Pelialustana toimii tänään siis Desso GrassMasterss ja kentän mitat ovat maailman yleisimmät 105×68.

Kotijoukkue Englanti lähtee otteluun loistavassa formissa, sillä Gareth Southgaten miehistö pääsee lähtemään karsintoihin kokolailla paineettomassa asemassa, sillä joukkue vei Kansojen Liigan lohkovoiton Espanjan ja Kroatian edestä ja omistaa siis takaportin kisoihin, mikäli karsinnat menisivät aivan vihkoon. Tämä ei tosin ole mitenkään odotettavissa oleva skenaario.

Vierasjoukkue Tsekki lähtee karsintoihin pienehkön paineen alla, sillä joukkue ei hyvästä arpaonnesta huolimatta pystynyt kääntämään Kansojen Liigan B-sarjassa lohkovoittoa vaan kaksi tappiota Ukrainalle tarkoitti sitä, että Tsekki jäi lohkossaan toiseksi ja tarvitsee näin jatkopaikan suoraan karsintojen kautta.

Tsekki on nähty viimeaikoina oikeastaan 4-2-3-1 tyyppisessä muodostelmassa, vaikka se joissakin otteluissa on paperille piirtynytkin muotoon 4-1-4-1. Kärkimiehen vastuuta kantaa oikeastaan terveenä ollessaan itseoikeutetusti Rooman hyökkääjä Patrik Schick, joka on selvähkö valinta Jaroslav Šilhavýn suosimassa vastaiskupainotteisessa pelitavassa.

Tänään Wembleyn kenttä ei saa vettä niskaansa, mikä tarkoittaa sitä, että stadionin pyörivä tuuli kuivaa kentän kastelun jälkeen jo oikeastaan ennen ottelun alkua. Näin ollen alusta on kohtalaisen hidas ja onkin odotettavaa, että vierasjoukkueen puolustus pystyy pysymään pallon lähettyvillä ja estämään kotijoukkueen parhaat paikat ainakin ensimmäisen jakson aikana.

Ensimmäinen puoliaika alle 0.5 maalia @3.40

» pelaa kohdetta Bet365:llä

Toisella puoliajalla viimeistään myös Tsekin pelaajat tulevat turhautumaan ja väsymään ja näin ollen pelissä on varmasti olemassa jonkinlainen maaliodottama. Itse en sitä kuitenkaan pidä näissä lähtökohdissa niin suurena, kuin markkinat. Kummankin joukkueen pelit jatkuvat varsin mielekkäinä, jos Wembleyltä ei tarvitse lähteä tappio niskassa. Näin ollen molemmat panostavat varmasti myös hyvään puolustamiseen.

Mielestäni ottelussa nähdään yli kaksi maalia korkeintaan 50% todennäköisyydellä, sille Tsekki on osoittanut viimeotteluissa, että se osaa ja malttaa puolustaa hyvin täydet 90 minuuttia. Näin ollen pelivalintamme on selvä