SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Elisa ja Starsquad perustivat 100 000 euron CS-turnauksen – Arctic Invitional valtaa Hartwall Areenan syyskuussa
  • Aleksi
    Majander

Elisa ja Starsquad perustivat 100 000 euron CS-turnauksen – Arctic Invitional valtaa Hartwall Areenan syyskuussa

julkaistu: 30.01.2019 12:36

Arctic Invitationaliin kutsutaan kolme kansainvälistä huippujoukkuetta. Kutsut on jaettu alueittain niin, että yksi kutsu menee Ruotsiin, yksi CIS-alueelle ja yksi Eurooppaan/Amerikkaan. Turnaukseen osallistuvat joukkueet varmistuvat kevään aikana. Neljäs turnauspaikka täytetään Suomessa järjestettävissä karsinnoissa. Suomen karsintoihin kutsutaan kolme parasta joukkuetta Lantrek ja Vektorama tapahtumista, sekä yksi joukkue suoralla kutsulla.

Arctic Invitational pelataan yhden päivän mittaisena ja joukkueet ottavat yhteen single-elimination bracketissa paras-kolmesta otteluissa. Turnauksen palkintopotti on peräti 100 000 euroa, mikä on kotimaisissa kilpapelaamisen tapahtumissa ennennäkemätön summa.  Pelien välissä lavalla nähdään Elisan 5G -mobiilipelikiertueen finaalit, mikä tekee tapahtumasta samalla Euroopan suurimman mobiilipeli-kilpailutapahtuman.

Tapahtumapaikkana toimivalla Hartwall Areenalla ei ole nähty kilpapelaamista sitten vuoden 2013 kun Suomen suurin Lan-tapahtuma Assembly Summer jätti jäähyväisensä areenalle. Vaikka tila areenalla ei riittänyt laajentuvaan Lan-tapahtumaan, tarjoaa se loistavat puitteet yleisötapahtumalle. Produktiossa on muunmuassa tarkoituksena on hyödyntää areenan jäätykkejä, joilla yleisölle voidaan esimerkiksi tarjota ylimääräisiä kuvakulmia tai karttatietoja.

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Elisa ja Starsquad Event. Elisa on viimeisen vuoden aikana noussut isoksi tekijäksi kilpapelikentällä erityisesti mobiilipelitapahtumien myötä, ja yhteistyö Starsquadin kanssa nostaa heidät suoraan yhdeksi Suomen suurimmista Esports-tekijöistä. Starsquad Event puolestaan on tähän mennessä ollut taustalla Turussa järjestetyissä Grail Quest pelifestareissa, mutta tunnetaan varmasti parhaiten syksyllä MTV3 kanavalla järjestetystä Diili ohjelmasta, jossa Joel ja Hjallis Harkimo etsivät yhtiölle uuden markkinointijohtajan.