SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
EliGE kertoo missä pelataan parasta CS:GO:ta tällä hetkellä: “Katsoin kaikki heidän ottelunsa”
  • Sauli
    Rautiainen

EliGE kertoo missä pelataan parasta CS:GO:ta tällä hetkellä: “Katsoin kaikki heidän ottelunsa”

julkaistu: 23.11.2022 20:15

Jonathan “EliGE” Jablonowski ja Team Liquid saapuivat Kööpenhaminassa järjestettävään BLAST Premier Fall Finalsiin samoissa tunnelmissa monien muiden huippujoukkueiden kanssa. IEM Rio Major ei mennyt ihan suunnitellun mukaisesti, ja kotimatka tuli etuajassa. Siksi Blastin huipputurnaus on mahdollisuus saada vuodelle tyydyttävämpi päätös.

“Meidän odotuksemme Fall Finaliin on päästä pudotuspeleihin ja finaaleihin. Jos emme pääse, se on epäonnistuminen. Jotta pääsemme varmasti joulukuun World finaliin – vuoden viimeiseen turnaukseen, tarvitsemme vähintään finaalipaikan”, EliGE kertoo.

EliGEstä nähtiin murtuneita kuvia majoreilta tippumisen jälkeen. Nyt kun aikaa on hieman kulunut, on jenkki CS:n tilanteesta innoissaan.

“CS:GO:n huipulla on nyt todella mielenkiintoinen tilanne, kun monet ennakkosuosikit pelasivat epäonnistuneet majorit. Kilpailu on nyt kovaa, ja se on siistiä. Kaikki ovat täällä Kööpenhaminassa todistamassa jotakin.”

EliGEn mielestä mielenkiintoa lisää myös se, ettei Köpiksessä ole yhtä selkeää “parasta joukkuetta”. Kaiken lisäksi major-voittaja Outsiders ei Blasteilla pelaa.

“Majoreilla pelitaso joukkueilla vähän laski. Luulen, että se ei johtunut yleisöstä, vaan siitä, että jengillä alkaa olla burnout pitkän syyskauden jälkeen. Monet ovat olleet matkustamassa koko syksyn, minkä vuoksi uusia taktiikoita ei ole ehtinyt hioa eikä omaa pelaamistaan reflektoida”, EliGE sanoo, jolla itsellänsä on yli 200 matkustuspäivää tämän vuoden osalta takanaan.

“Tilanne on uuvuttava etenkin parhaille joukkueille, joilla on velvoite pelata kaikki isoimmat turnaukset.”

Team Liquidin kokoonpano on reissannut yli 200 päivää tänä vuonna. (Kuva: Pelaajatcom)

 

EliGEn mielestä tällä hetkellä sen sijaan, että olisi yksi joukkue, jolla on “era” [aikakausi], niin on yksi alue, joka määrää pelin metan; Itä-Eurooppa.

“Suuri kunnioitus minulta Outsidersille, katsoin kaikki pelit jälkikäteen, heidän systeeminsä toimii todella hyvin. Ylipäänsä CS:GO:n huipulla on ollut CIS-meta online-aikakaudesta lähtien. Silloin lipunkantajina toimivat nykyiset Cloud9-pelaajat, jotka aiemmin olivat vielä Gambitin pelaajia.”

Jablonowskin kotikonnuilla Pohjois-Amerikassa taso on puolestaan laskenut tasaisesti jo pitkään. Tähti-riflen on vaikea keksiä positiivista kehitystä viime ajoilta.

“Kaiken kaikkiaan Jeorge “jeorgesnorts” Endicott Nounsista on pelaaja, jolla on mielestäni taitoa nousta huipulle. Muuten NA-alue on ylipäänsä pahasti metasta jäljessä. Pelaan kasuaaleja otteluita heidän kanssaan, ja pelaajat tekevät virheitä, joita ei koskaan tapahtuisi Euroopassa. Toivotaan että tilanne paranee.”

Team Liquidissa EliGE on pelannut kuusi vuotta. Hän ei voisi kuvitella pelaavansa muualla kuin “kotonaan”, joka antaa hänen mukaansa kaiken mitä pelaaja voi tarvita. Kesällä kokoonpanoon tuli entinen Outsiders-pelaaja Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis. Lisäyksen jälkeen tiimin peli alkoi rullaamaan todella hyvin: Tuli pudotuspelejä ja nousua maailmanlistalla eliitin joukkoon.

“YEKINDAR on auttanut minua paljon itsevarmuuteni kanssa. Etenkin viime vuoden lopulla ja tämän vuoden lopulla otin liikaa asioita ja negatiivisuutta mieleeni ja annoin sen vaikuttaa. Se oli iso virhe. Olen työskennellyt urheilupsykologin kanssa ja YEKINDAR on auttanut todella paljon”, EliGE aloittaa.

YEKINDAR on saanut EliGEn pelaamaan taas tutulla tasollaan. (Kuva: Pelaajatcom)

 

“Hän on positiivinen mutta myös todella kriittinen, jota rakastan valtavasti. Hän on todella hyvä mikrotasolla, tietää miten lähestyä kulmia ja peakata, mutta myös makrotasolla hän ymmärtää peliä todella syvällisesti. Hän pitää itseään intuitiivisena vaikka on todellisuudessa myös todella prosessiorientoitunut, siinä olemme samanlaisia ja se auttaa minua paljon.”

EliGE kommentoi lyhyesti myös uutta CS:GO-päivitystä. Mappien vaihtumisesta hän on innoissaan, mutta toivoisi rytmiin selkeyttä.

“Nyt täytyy lomalla pelata paljon Anubista, mutta se on ihan hauskaa. Olen innoissani, kun pääsen oppimaan uuden kartan ja se ei vaikuta edes niin kauhealta”, Liquid-pelaaja nauraa.

“Mappien poistamisen vaarana on kuitenkin se, että karttoja vaihtaessa menetetään kasuaali-pelaajia, jotka pelaavat esimerkiksi lähinnä Dust 2:sta. He ovat pelille todella tärkeitä. CS:GO voisi kokeilla sitä mitä tekee Valorant, joka ei anna mahdollisuutta valita karttoja kilpailullisessa.” EliGE pohtii.

“AWP-muutos puolestaan ei uskoakseni vaikuta peliin suuresti. Luin tilaston, että AWP-pelaajista vain 10 prosenttia ampuu enemmän kuin 5 luotia per kierros. Korkeintaan muutos tekee AWP-pelaajista varovaisempia.”

Team Liquid kohtaa G2:n tänään illan viimeisessä ottelussa. Näet matsin suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta. Selostajina ovat tänään Arttu “Olvari” Hämäläinen ja Petteri “peku” Jaakkola.

Kuva: Pelaajatcom