SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Jamppi Liquidin paidassa
  • Juuso
    Syngelmä

Elias “Jamppi” Olkkosesta ulos lyhyt dokumentti —”Hän pelaa viimein peliä, joka kohtelee häntä hyvin.”

julkaistu: 21.06.2021 16:30

theScore esports on julkaissut noin 15 minuutin videon suomalaisesta esports-tähdestä, Elias “Jamppi” Olkkosesta.

Videolla käydään läpi “Jampin” CS:GO-vaihetta ja siirtymistä Valorantiin.

Video alkaa sanoilla “Jamppi oli lupaus, mutta 13-vuotiaana tehty virhe pilasi hänen koko elämänsä.”

Näillä sanoilla viitataan “Jampin” saamiin VAC-banneihin, eli Valven asettamiin pelikieltoihin. Pelikiellot estivät “Jamppia” osallistumasta Valven sponsoroimiin tapahtumiin, joihin kuuluvat esimerkiksi Counter-Striken suurimmat turnaukset, eli majorit. Keväällä 2021 “Jamppi” kuitenkin vapautettiin pelikiellostaan, joten paluu Counter-Strikeen on teoriassa jälleen realismia.

Videolla kerrotaan miten pelikielto vaikutti “Jampin” CS:GO-uraan. Esimerkiksi Aleksi “Aleksib” Virolaisen kipparoima OG olisi halunnut “Jampin” joukkueeseensa, mutta epävarmuus pelikiellosta pilasivat suunnitelman.

“Kuulin, että en voi liittyä OG:hen. Motivaationi romahti. Pelasin kyllä SJ:n kanssa vielä pari kuukautta, mutta tein sen ilman motivaatiota. Se ei ollut mukavaa aikaa minulle eikä joukkueelle. En keskittynyt joukkueharjoituksiin.”, “Jamppi” sanoo videolla.

Entinen Counter-Strike -ammattilainen ja nykyinen kommentaattori Jacob “Pimp” Winneche vertaa videolla “Jampin” pelikieltoa murhatuomioon.

“Esimerkiksi Tanskassa murhasta saa noin kymmenen vuotta vankeutta. Riistät toisen ihmisen elämän. Poistat hänen maanpäältä. “Jamppi” ehkä koodasi lapsena videopelissä ja saa siitä elämänmittaisen rangaistuksen. Naurettavaa, todella naurettavaa.”

Kun “Jamppi” penkitettiin ENCE:stä, yksikään joukkue ei lähestynyt häntä pelikiellon takia. Lopulta Jamppi teki päätöksen siirtyä Valorantin pariin.

“Peli saattoi olla uusi, mutta “Jamppi” oli edelleen vanha (taitava) itsensä.”, videolla sanotaan.

“Jampin” tuuri jatkui kyseenalaisena, kun juuri päästyään vauhtiin Liquidin Valorant-joukkueessa, Valve ilmoitti vapauttavansa pelaajia pelikielloistaan.

“Jos olisin tiennyt esimerkiksi tammikuussa, että pelikieltoni puretaan neljässä kuukaudessa, en olisi varmaan vaihtanut Valorantiin.”, “Jamppi” sanoo videolla.

Lopuksi videolla todetaan, että “Jamppi” on vihdoin löytänyt pelin joka arvostaa häntä. Nyt hänen ainoa tehtävänsä on dominoida serverillä.

Lähde: theScore esports

Kuva: Liquid

Tuoreimmat uutiset: