SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Eihän tässä näin pitänyt käydä – CS-analyytikko teki kylmäävän havainnon tähtijoukkueista ja -pelaajista
  • Juuso
    Syngelmä

Eihän tässä näin pitänyt käydä – CS-analyytikko teki kylmäävän havainnon tähtijoukkueista ja -pelaajista

julkaistu: 20.05.2022 10:21

Belgian Antwerpenin CS:GO-majoreiden lohkovaiheet saatiin viikon alussa päätökseen. Ensimmäiset pudotuspelit pelattiin eilen, kun Faze voitti Ninjas in Pyjamasin ja Spirit sensaatiomaisesti Furian. Pudotuspelit jatkuvat tänään ENCEn ja Copenhagen Flamesin sekä NAVIn ja Heroicin otteluilla. Aleksi “Aleksib” Virolaisen majorit päättyivät jättipettymykseen, kun G2 jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Lue lisää: G2 taipui trillerin jälkeen FURIAlle – majorit päättyivät valtavaan pettymykseen

Entinen ammattipelaaja ja nykyinen analyytikko, Mathieu “Maniac” Quiquerez, teki pysäyttävän havainnon lohkovaiheen jälkeen. Viime vuoden TOP10 parhaista pelaajista pudotuspelien ulkopuolelle jäi peräti kahdeksan. Ainoastaan NAVIn kolmikko (Aleksandr “s1mple” Kostyliev, Denis “electroNic” Sharipov ja Valeriy “b1t” Vakhovskiy) on mukana.

Ulkopuolelle jäivät Mathieu “ZywOo” Herbaut (viime vuoden 2. paras), Nikola “NiKo” Kovač (viime vuoden 3. paras), Dmitry “sh1ro” Sokolov (viime vuoden 4. paras), Sergey “Ax1Le” Rykhtorov (viime vuoden 5. paras), Abay “HObbit” Khasenov (viime vuoden 6. paras), Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis (viime vuoden 8. paras) ja Dzhami “Jame” Ali (viime vuoden 10. paras).

Antwerpenin majoreitakin selostanut Conner “Scrawny” Girvan teki samankaltaisen huomion. Alkuvuodesta sekä G2 että Vitality muuttivat kokoonpanojaan merkittävästi. G2 lisäsi kokoonpanoonsa tähtikapteeni Aleksib:n ja uudeksi s1mpleksi titelaaretun Ilya “m0NESY” Osipovin. Vitality puolestaan luopui ranskalaiskokoonpanostaan kun se osti kokoonpanoonsa kaksi Astraliksen pelaajaa, Peter “dupreeh” Rasmussenin ja Emil “Magisk” Reifin.

Uusilla kokoonpanoilla on ollut yksi ja ainoa tehtävä. NAVIn syrjäyttäminen valtaistuimelta. Tehtävä on toistaiseksi epäonnistunut täydellisesti sillä sekä G2 että Vitality jäivät major-pudotuspelien ulkopuolelle.

Majoreiden pudotuspelivaihe on siis monin osin yllättävä ja poikkeuksellinen, sillä huippujoukkueet ja etenkin huippupelaajat loistavat poissaolollaan.

Majorit jatkuvat tänään pudotuspeleillä. Suomalaisorganisaatio ENCE pelaa puolivälierässä tanskalaista Copenhagen Flamesia vastaan illalla. Näet ottelun suorana YLEn Twitch-kanavalta

Lähteet: HLTV, Maniac_CSGO, ScrawnyCG | Kuva: PGL