Ei taas! – ENCEn kirottu kartta vei CS:GO-turnausvoiton
  • Sauli
    Rautiainen

julkaistu: 26.08.2021 21:11

50 000 dollarin palkintopotilla varustettu CS:GO-turnaus, Malta Vibes Knockout Series, huipentui tänään finaaliin. Kokonaan pudotuspeliperiaatteella pelattuun turnaukseen otti alun perin osaa 40 joukkuetta, joista jäljellä oli finaalissa enää kaksi parasta, suomalaisorganisaatio ENCE ja venäläinen Entropiq.

ENCE on pelannut kesäloman jälkeen ESL Pro League -turnauksessa ja Malta Vibesissä erinomaisesti. Ennen Entropiq ottelua suomalaisorganisaatiolla oli takanaan viiden ottelun voittoputki, joka tiesi hyvää finaalia ajatellen.

Pelattaviksi kartoiksi turnaukseen valikoituivat Dust 2 (Entropiq), Ancient (ENCE) ja Vertigo.

Dust2 oli ensimmäisellä puoliajalla varsin tasainen päättyen 8–7 suomalaisjoukkueen eduksi. Toisella puoliajalla alkoi ENCEn dominointi, kun joukkue iski taululle lukemat 15–8 eli kokonaiset seitsemän eräpalloa. Sitten tapahtui jotain mystistä ja kuin varkain Entropiq palasi peliin mukaan. Yhtäkkiä taktiikat eivät enää toimineet, ja venäläiset rynnistivät tasatilanteeseen 15–15. Pelin mennessä jatkoajalla oli Entropiq parempi, voittaen kartan 19–16.

Kartasta teki erityisen kivuliaan muisto viime keväisestä ENCE vs. Virtus Pro pelistä, kun siihen asti liki täydellisen Dust2 -kartan pelannut ENCE hävisi 15–3 tilanteessa olleen pelin. CS:GO-yhteisössä varman voiton menettämistä kutsutaan “choke”-ilmiöksi.

Toinen kartta Ancient loi taas uskoa finaalivoittoon, kun ENCE osoitti henkistä kestävyyttä pelatessaan hyvän kartan Dust2 katastrofin jälkeen. Etenkin ENCEn kultakimpale Olek “hades“Miskiewicz oli avainasemassa joukkueen voittaessa kartan 16–13.

Viimeinen ja ratkaiseva kartta Vertigo oli tasainen aina puoliväliin asti, johon saapuessa tilanne oli 7–8 Entropiqin eduksi. ENCE ei puolien vaihtumisen jälkeen saanut rosvopuoltaan käyntiin, lopulta voittaen vain yhden kierroksen. Entropiq viimeisteli pelin 16–8 ja marssi Malta Vibes Knockout Series -turnausvoittoon.

ENCE kuittasi kakkossijasta 9000 dollaria ja hyvän turnausstartin syyskaudelle, vaikka mitali oli sentin päässä kirkkaammasta. Joukkue palaa tositoimiin ESL Pro Leaguen pudotuspeleissä.