SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Ei selityksiä” – Huipputiimi Cloud9 tippui CS-turnauksesta hämmästyttävällä tavalla
  • Toimitus

“Ei selityksiä” – Huipputiimi Cloud9 tippui CS-turnauksesta hämmästyttävällä tavalla

julkaistu: 06.02.2023 01:30

Cloud9:n uusi kokoonpano on lähetetty kotimatkalle vuoden ensimmäisestä CS:GO-jättitapahtumasta, IEM Katowicesta.

Goljatin kaatajaksi valikoitui Daavid, mongolialainen joukkue IHC, joka antoi myrskyvaroituksen jo miljoonaturnauksen Play-In-vaiheessa kaatamalla brasilialaissuosikki Furian.

Cloud9, yksi viime vuosien menestyneimmistä CS-joukkueista, kaatui kahdessa kartassa maailman 36. sijalle ränkätylle joukkueelle (14-16 Inferno, 14-16 Mirage).

Toki molemmat kentät vaativat kaikki 30-kierrosta, mutta IHC:n kantti kesti tiukat kierrokset paremmin. Tulos on katastrofi Cloud9:llä, jolla on tallissaan kaksi viime vuoden TOP5-pelaajaa.

Cloud9:n kaptteni, Vladislav “nafany” Gorshkov, antoi lyhyen haastattelun tappion jälkeen juontaja James Banksille.

“Meillä ei ole selityksiä. Jos miettii meidän valmistautumistamme ja kommunikaatiotamme, se ei todellakaan ollut täydellistä. Tällä erää meillä ei ole “buster”-ongelma, vaan paskaa vaan tapahtuu. Joskus täytyy ottaa askel taaksepäin, jotta voi ottaa enemmän askeleitä eteenpäin.”

Buster-ongelma, johon nafany viittaa, liittyy siihen, että Cloud9 oli viivytellyt kokoonpanon pelaajien vaihtamista yli kaksi vuotta, pisimpään huippujoukkueiden joukossa, mutta katsoi sen tarpeelliseksi IEM Rio Majorin jälkeen.

Timofey “interz” Yakushin sai lähteä ja Timur “buster” Tulepov saapui tilalle. Tällä erää kokoonpanovaihdoksen tulos ei ole ollut mairitteleva.

IHC:lle puolestaan kaato on jo toinen valtava voitto viikon sisään. Jo nyt mongolialaiset ovat tehneet jättiyllätyksen ja osoittaneet paikkansa varteenotettavana haastajana.

Seuraava joukkue vain saattaa olla haastavin vastustaja tähän mennessä, nimittäin G2:n alempaan kaavion pudottama Faze Clan, viime vuoden paras joukkue.

Kuva: IEM