SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Edmonton Oilers – St. Louis Blues: Lännen kärki kohtaa!
  • Toimitus

Edmonton Oilers – St. Louis Blues: Lännen kärki kohtaa!

julkaistu: 06.11.2019 18:50

NHL jatkuu Rogers Placessa, missä kohtaa Läntisen konferenssin kärkikaksikko Edmonton Oilers ja St. Louis Blues torstaiaamuna kello 3.30 Suomen aikaa.

Oilers meni toissayönä samaisessa askissa katolleen Coyotesia vastaan 1-2 jatkoilla. Samalla meni poikki Edmontonin orastava voittoputki, sillä isännät olivat voittaneet kaksi aiempaa otteluaan. Dave Tippettin suojatit ovat kaikesta huolimatta rohmunneet nyt kolmesta edellisestä pelistään vähintään yhden pisteen.

Edmontonin tehokkain pistemies Leon Draisaitl (16. 13+14=27) on kuuden ottelun pisteputkessa (6. 7+4=11). Saksalaislaituri on myös joukkueensa paras maalari. Toinen tehokonna, Connor McDavid (16. 7+17=24) on jäänyt vain kerran pisteittä kuudessa edellisessä pelissään (6. 2+5=7).

Alkukaudella Oilersin maaliruiskuna loistanut James Neal on ampunut kaikkiaan 11 nyyttiä, mutta osunut vain kahdesti viidessä viime ottelussa.

Bluesille ottelu on B2B-peleistä jälkimmäinen, sillä nuottipaidat kävivät kaatamassa eilen Canucksin 2-1 jatkoilla Rogers Arenassa. Voitto oli Stanley Cupin viime kesänä voittaneelle Craig Beruben miehistölle jo viides peräkkäinen. Voitoista kolme edellistä ja neljä viidestä on ratkennut vasta jatkoajalla. Lisäksi ainoa varsinaisella peliajalla otettu voitto otettiin yhden maalin marginaalilla, joten Blues jos kuka taitaa tasaisen pelin salat kohti voittoa!

Jordan Binnington (92.14%/2.43) on torjunut noista viidestä pelistä neljä voittoa ja oli myös eilen tolppien välissä Rogers Arenalla, joten on syytä olettaa maalinsuulle luistelevan B2B-pelissä tänään Jake Allenin (85.53%/3.72).

Bluesin senttereistä kapteeni Ryan O’Reilly katkaisi eilen neljän ottelun pisteputkensa, missä takoi kolme maalia ja kahdeksan pistettä! O’Reilly on joukkueensa tehokkain pistemies (16. 4+12=16).

Bluesin hyökkääjistä sen kolmosnyrkkiä johtavan Tyler Bozakin kolmen ottelun pisteputki sen sijaan jatkuu maalin ja kolmen pisteen tehoilla. Bozakin laitureista Samuel Blais on raapinut kahdessa edellisessä pelissä maalin ja kaksi pistettä.

Bluesin hyökkääjistä Vladimir Tarasenko on sivussa olkapääoperaation ja siitä toipumisen johdosta mahdollisesti koko loppukauden ajan.

Neljä kuudesta kohtaamisesta vienyt ja viidesti noissa peleissä vähintään pisteen napsinut Blues antaa ottelurasituksen suhteen Oilersille tasoitusta, minkä johdosta isäntien kuuluu aivan oikein olla tässä ottelussa selvä suosikki.

Koska kohtaamisten lähihistoria puoltaa puolestaan Bluesia, ei Rolle-setä lähde arpomaan tänään voittajaa, vaan ottaa kantaa maalimääriin. Varsinaisten ykkösveskarien Mikko Koskisen (91.74%/2.46) ja Binningtonin todennäköisesti antaessa back-upeilleen (Mike Smithille (93.13%/2.12) ja Allenille tilaa, on luonnollinen valinta runsaat maalimäärät!