SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Edmonton Oilers – Detroit Red Wings: Saako Wings siipeensä sisuuntuneelta Oilersilta?
  • Toimitus

Edmonton Oilers – Detroit Red Wings: Saako Wings siipeensä sisuuntuneelta Oilersilta?

julkaistu: 22.01.2019 19:46

Rogers Placessa kohtaavat paniikkinappulaa ties kuinka monetta kertaa tällä kaudella painanut Edmonton Oilers sekä Detroit Red Wings, joka on jo alistunut kohtaloonsa konferenssinsa hännillä.

Ei ollut loppukaudeksi palkatusta 68-vuotiaasta Ken Hitchcockista sitten sateentekijäksi Oikersille. Näin voidaan jo hyvällä syyllä todeta, kun kuherruskuukausi joukkueen ja sen piiskurin välillä alkaa olla takanapäin. Vanha herra toki jatkaa perinteikkään seuran peräsimessä, mutta nyt seurajohto on sitten alkanut tehdä asiat nurinkurisemmin eli hävittää pelaajia.

Pesuveden mukana saivat lähteä kahden tuoreen kotitappion jälkeen hyökkääjistä Ty Rattie ja Ryan Spooner. Kuvaavaa sekasorrolle on se, ettei kumpikaan veijareista edes pelannut noissa peleissä.

Edellisen kerran molemmat olivat askissa voitokkaassa pelissä Sabresia (7-2) vastaan viikko sitten. Silloin Rattie viiletti Connor McDavidin vieressä joukkueen ykkösvitjassa. Spooner puolestaan Kyle Brodziakin johtamassa kolmosessa.

Jesse Puljujärveä on heitetty puolestaan ketjusta toiseen ja ei ihme, jos suomalainen pelaa kieli pitkällä kuin peura ajovaloissa konsanaan. Pisteitä tulee ja menee – tai jää tässä tapauksessa tekemättäkin. Kaksi syöttöpinnaa tuli viimeksi 2-5 tappiopelissä Flamesia vastaan! Tuossa pelissä muuan McDavid jäi pisteittä.

Outo veto Oilersin seurajohdolta oli myös kiinnittää suomalaisveskari Mikko Koskinen kolmeksi vuodeksi 13.5 miljoonalla taalalla! Tuohan tiesi käytännössä Cam Talbotille iskua vasten kasvoja ja käytännössä kämpän myyntiin laittamista!

Vaikka Oilersilla ei järin suurta matkaa Villi kortti-mestoille olekaan, ei tässä jaksa enää uskoa millään, että hölmöläisten hommia köröttävällä tyylillä operoiva seura sinne enää yltäisi. Ei kiihkeimmin pelaavat vastustajat voi ampua itseään Oilersia enempää kulkusille. Ei vaan voi!

Detroit osaa tunnustaa reaaliteetit. Sen aika tulee vielä joskus tulevaisuudessa. Kiusataan tämä kausi sitten muita, vaikka ihan piruuttaan ja tullaan taas ensi kaudella entistä ehompana takaisin.

Jos rehellisiä ollaan, niin Wingsien kausi taputeltiin jo pre-seasonilla, kun seuran pidetty kapteeni Henrik Zetterberg joutui ilmoittamaan lopettamispäätöksestään terveydellisistä syistä.

Wingseissä on kuitenkin paljon hyvää, nuorta ja potentiaalista otollista maaperää, missä kasvaa tulevaisuuden voittajia. Ennenkaikkea sillä on halua voittaa ja uskoa siihen, että se voi aikuisten oikeasti haastaa paperilla selvästi ylivoimaiset vastustajansakin. Sellainen peli kantaa pidemmän päälle ja sellaista peliä myös fanit arvostaa ja haluaa tulla katsomaan!

Tuorein esimerkki Wingsin sisukkuudesta nähtiin Scotiabank Saddledomessa, missä Detroit johti neljään otteeseen peliä Calgarya vastaan, joka oli pitkään sillassa. Pienet tekijät ratkaisivat lopulta pelin isäntien eduksi. Rolle-setä ihailee tuollaista taistelua tuulimyllyjä vastaan!

Vaikka Edmonton on vienytkin Detroitia neljä kertaa viidessä edellisessä kohtaamisessa, ei se tee siitä suosikkia tänään. Jos Wings pelaa vähänkään samoilla aseilla, millä se taisteli Flamesia vastaan, ei Oilersilla ole jakoa.

Yhtäkaikki Oilers osaa myös maalata, kiitos McDavidin ja vieressä puurtavan sakutyömyyrän Leon Draisatlin. Luojan kiitos se ei sentään osaa puolustaa, tai Hitchcock ei enää osaa opettaa puolustamisen jaloa taitoa. Yön toinen erinomainen over-haku on siis tässä!