SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
EA voi bannata liki kolmanneksen huippuliigansa pelaajista – Syynä Venäjä-pakotteet
  • Niko
    Nikkilä

EA voi bannata liki kolmanneksen huippuliigansa pelaajista – Syynä Venäjä-pakotteet

julkaistu: 17.03.2022 15:02

Jo kolme viikkoa kestänyt Ukrainan sota on järisyttänyt merkittävästi myös e-urheilumaailmaa. Alan kisajärjestäjät ovat monien muiden yhtiöiden tavoin asettaneet pakotteita, jotka sulkevat venäläisyritykset ulos niiden toiminnasta.

Maailman suurimpiin pelijulkaisijoihin kuuluva Electronic Arts pysyi pitkään hiljaisena omien päätöstensä suhteen. Tällä viikolle se kuitenkin ilmoitti, etteivät venäjällä ja valkovenäjällä sijaitsevat pelaajat ja -organisaatiot saa enää osallistua yhtiön Apex Legends Global Series ja FIFA 22 Global Series -liigoihin.

Päätös on poikkeuksellisen ankara, sillä useimmat kisajärjestäjät ovat kieltäneet venäläisorganisaatioiden osallistumisen, mutta sallineet pelaajien osallistumisen “neutraalin nimen” alaisuudessa.

Esimerkiksi Apex Legendsin EMEA-liigassa päätös tarkoittaa, että 35 sen 119 pelaajasta voidaan sulkea liigan ulkopuolelle, mikäli nämä eivät muuta toiseen valtioon. Kaiken kaikkiaan yhdeksän liigan neljästäkymmenestä joukkueesta saatetaan bannata siitä kokonaisuudessaan.

Apex Legends Global Seriesin EMEA-liiga on ollut tauolla Ukrainan sodan alusta lähtien, mutta palaa taas ensi viikolla, 23.3. Liigan suomalaisedustajiin kuuluvat supisuomalainen Horizon Union (Niko “ZeroNothing” Suominen, Sebastian “Mimu” Vesala ja Roope “Ruabbe” Kurkela), Cynical (Lauri “Kouhia” Kouhin joukkue) sekä Guild Esports (Juho “Silta” Sillanpään joukkue).

Lähde: Electronic Arts Kuvalähde: Electronic Arts