SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
EA viedään oikeuteen loot boxien vuoksi – Kustannukset voivat olla tähtitieteelliset
  • Niko
    Nikkilä

EA viedään oikeuteen loot boxien vuoksi – Kustannukset voivat olla tähtitieteelliset

julkaistu: 23.10.2020 11:30

Erilaisista pelinsisäisistä mikromaksuista on muodostunut yksi videopelien merkittävimmistä ansaintamuodoista. Kaikkein tärkein näistä ovat ns. loot boxit, virtuaaliset laatikot jotka sisältävät tuntemattomia, sattumanvaraisesti valittuja esineitä. Loot boxit ovat olleet useasti kritiikin kohteena, sillä niiden toimintatapaa on verrattu uhkapelaamiseen.

Nyt näyttää siltä, että pelijulkaisija Electronic Arts (EA) on joutumassa oikeuteen loot box -käytäntöjensä vuoksi. Thepatchnotes-blogi huomautti tällä viikolla, että yhtiötä vastaan on nostettu kanne Kanadassa. Kanteen mukaan EA:n lootboxit ovat uhkapeliä, ja täten lain mukaan kiellettyjä. Lisäksi EA:n syytetään toiminnassaan rikkoneet useita kuluttajansuojalakeja.

Mikäli kanne onnistuu, sen seuraamukset voivat olla kalliita, sillä asianomaiset ovat nostaneet kanteen sekä itsensä että kaikkien EA:n peleistä loot boxeja vuoden 2008 jälkeen ostaneiden puolesta. Kyseessä on siviilikanne, joten siinä ei haeta EA:lle oikeudellista rangaistusta, vaan korvausta asianomaisten puolesta.

Blogitekstin kirjoittajan Marius Adomnican arvion mukaan kanne on kaikin puolin vakavasti otettava; sen takana ovat “arvostettu British Columbian lakitoimisto” sekä yksi provinssin “tunnetuimmista joukkokanteiden ammatinharjoittajista”.

Voit lukea koko tekstin ja sen sisältämän kattavan analyysin täältä. Itse kanne on luettavissa täältä.

Vaikka kanteen onnistuminen ei olekaan millään tavalla taattua, jo sen olemassaolo voi hyvinkin luoda painostusta lainsäätäjien keskuudessa.

Lähde: Thepatchnotes Kuvalähde: Apex Legends