SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
EA ja UEFA luovat uuden eChampions Leaguen
  • Toimitus

EA ja UEFA luovat uuden eChampions Leaguen

julkaistu: 10.11.2018 19:38

EA Sports ja UEFA ovat lyöttäytyneet yhteen ja yrittävät luoda jotain yhteistä oikean jalkapallon ja Fifan välille. Fifassa nähdään vuosittain jo useita turnauksia, johon pelaajat karsivat netin kautta ja lopulta parhaat kerätään kasaan ja pelaavat toisiaan vastaan kasvotusten.

Turnaukset on ennen pelattu aina FUTin kautta, eli jokainen pelaaja saa valita tuhansista FUTissa saatavilla olevista pelaajista omat suosikkinsa ja kasaavat niistä oman tiiminsä. Jokaisessa Fifassa on kuitenkin aina ne tietyt “meta” pelaajat joita jokainen käyttää eli parhaimmat mahdolliset pelaajat ketä voi rahalla ostaa. Näitä ovat esim. parhailla tilastoilla varustetut Ronaldot ja monet legendaariset entiset pelaajat jotka ovat saaneet peliin icon kortin, kuten esimerkiksi ManU legenda Rio Ferdinand.

Nyt kuitenkin turnaukseen on tuotu pieni muutos matkaan, kun jokainen pelaaja tulee draftaamaan oman tiiminsä pelaajista joiden joukkue on mukana tämän kauden Champions Leaguessa. Tämä meinaa sitä, että osallistujat eivät voi valita itselleen tiimiinsä  Peléja ja muita legendoja vaan joutuvat käyttämään vähän heikompia pelaajia joka taas nostaa taidon tärkeyttä huomattavasti.

Turnauksen karsinnat käynnistyvät ensi vuoden maaliskuussa, kun 2-3.3 järjestetään online karsintavaihe josta etenee 64 pelaajaa huhtikuun lopulla nähtävään Lan-turnaukseen. 26-27.4 järjestettävä karsinta jättää jäljelle kahdeksan vahvinta, jotka matkaavat Madridissa 31.5 järjestettävään eChampions League Finaaliin. Turnaus pelataan vain päivä ennen oikeaa Champions League finaalia ja voittajalle on luvassa 100 000$ päävoitto ja 850 EA SPORTS FIFA 19 Global Series pistettä.

Erittäin monet jalkapalloseurat omistavat jo omat ammattilaispelaajat Fifan taholla ja näihin lukeutuvat esim PSG ja Roma. Viime kaudella nähtiin Roma peräti turnauksen semifinaaleissa eli ei ole mahdottomuus vaikka joukkueen eSports tiimi sekä virallinen tiimi nostaisi omissa turnauksissaan pokaalia tällä kaudella.

Lähde: EA