SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
E-urheiluorganisaation talouskatsaus paljasti harvinaisia lukuja – Liki kymmenen miljoonaa tappiolla
  • Niko
    Nikkilä

E-urheiluorganisaation talouskatsaus paljasti harvinaisia lukuja – Liki kymmenen miljoonaa tappiolla

julkaistu: 31.01.2023 15:55

Brittiläinen e-urheiluorganisaatio Guild Esports julkisti eilen viime vuoden talouslukunsa. Organisaatio on e-urheilualalle poikkeuksellisesti julkinen, pörssiin kirjattu yhtiö, joten sen paljastamat laskelmat antavat harvinaisen kurkistuksen alan toimintaan.

Yhtiö solmi vuoden aikana noin 10 miljoonan punnan arvosta uusia sponsorisopimuksia, jotka nostivat sen sponsoritulot 14,6 miljoonaan puntaan. Guild Esportsin sponsoreina toimivat esimerkiksi Coca-Cola, televisioyhtiö Sky UK ja Samsung.

Vaikka organisaation tulot kasvoivat 137  prosenttia, jäi se silti selvästi miinuksen puolelle 8,75 miljoonan punnan tappioillaan, joka on hiuksen verran vähemmän edeltävän vuoden 8,82 miljoonan punnan tappiolukemasta.

Organisaatiolla on tällä hetkellä edustusta FIFAssa, Fortnitessa, Valorantissa ja Rocket Leaguessa. Tämä pitää sisällään yhteensä 17 pelaajaa. Guild karsi henkilöstöään viime vuoden aikana 45 työntekijästä 35:een, ja arvioi säästötoimiensa nettoavan 2,5-5,3 miljoona punnan säästöt.

Organisaation koko tuloskatsaus on luettavissa täältä.

Toimittajan kommentti: Guildin tappiollinen tulos on tyypillistä, jopa monta vuotta organisaation perustamisen jälkeen. On hiljainen salaisuus, että lähestulkoon kaikki e-urheiluorganisaatiot toimivat sijoitusrahan turvin, ja että kuluihin uppoaa miljoonia varsinaisia tuloja enemmän. Lisäksi moni muukin organisaatio on virtaviivaistanut toimintaansa valmistautuessaan tulevaan taantumaan.

Lähde: Guild Esports Kuvalähde: Rocket League