SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
E-urheiluorganisaation julkistus keräsi huimat katsojaluvut – Taustalla FC Barcelonan tähtipelaaja ja huippustriimaaja
  • Niko
    Nikkilä

E-urheiluorganisaation julkistus keräsi huimat katsojaluvut – Taustalla FC Barcelonan tähtipelaaja ja huippustriimaaja

julkaistu: 17.12.2021 09:00

Kilpapelaaminen kiinnostaa jo monta kentän ulkopuolista toimijaa, ja uusia organisaatiojulkistuksia nähdäänkin säännöllisin väliajoin. Yksi merkittävä e-urheilusta kiinnostunut taho ovat perinteisen urheilun toimijan.

Eilen julkistetun KOI-organisaation taustalta löytyykin tunnettu nimi: FC Barcelonassa pelaava huippupuolustaja Gerard Piqué. Mukana tämän kanssa organisaatiota perustamassa on striimaajatähti Ibai Llanos.

KOI on jo lanseerannut itselleen League of Legends -joukkueen ja on lisäksi ilmaissut suunnitelmansa Valorantiin liittymisestä. Organisaation League of Legends -kokoonpanoon kuuluvat:

  • Jørgen “Hatrixx” Elgåen
  • Enzo “SLT” Gonzalez
  • Rafa “Rafitta” Ayllón Zapata
  • Daniel “seaz” Binderhofer
  • Pedro “Plasma” Simões Ribeiro
  • Luis “Koldo” Pérez

Organisaation julkistusta seurasi League of Legends -näytösottelu KOIn ja ranskalaisen Karmine Corpin välillä. Ottelu keräsi huimat määrät katsojia: parhaimmillaan 470 000, ja sen tallenne on sittemmin netonnut 4,4 miljoonaa katselukertaa.

Organisaation tuoreisiin yhteistyökumppaneihin kuuluvat teleoperaattori Finetwork, autovalmistaja CUPRA sekä striimauspalvelu Disney+.

Gerard Piqué ei ole ensimmäinen merkittävä jalkapalloilija, joka lähtee mukaan e-urheiluun. Näihin lukeutuvat Guild Esportsin osaomistaja David Beckham sekä Case Esportsin perustaja, Real Madridissa pelaava Carlos Henrique Casimiro.

Lähde: KOI, Ginx.tv Kuvalähde: Ibai

Luetuimmat nyt