SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
E-urheilu mukaan Edinburghin herttuan palkintoon
  • Saara
    R

E-urheilu mukaan Edinburghin herttuan palkintoon

julkaistu: 29.10.2021 09:00

E-urheilu on lisätty joukkoon aktiviteetteja, joiden harrastajilla on mahdollisuus voittaa Edinburghin herttuan palkinto. The Duke of Edinburgh Award (DofE) on kuninkaallisen perheen rahoittama nuorten harrastusohjelma.

Palkintoja myönnetään DofE-toimintaan osallistuneille nuorille kannustuksena hankkia kykyjä ja kokemuksia. Toiminta voi olla vapaaehtoistyötä, uuden taidon opettelua, liikuntaa tai seikkailua luonnossa. Ohjelman International-versiota harjoitetaan myös Suomessa.

DofE:n yritysjohtajille tekemän kyselyn mukaan kahdeksan kymmenestä palkkaisi e-urheilun saralla ansioituneen nuoren. 71 % näki e-urheilun kasvattavana puuhana.

Jotta e-urheileminen lasketaan DofE:n alaiseksi harrastukseksi, on sen oltava organisoitua ja järjestäytynyttä, kuten koulun ylläpitämää kerhotoimintaa. Ohessa nuorten täytyy osallistua myös muihin DofE-huveihin.

“E-urheilu on nopeimmin kasvavia aktiviteetteja Isossa-Britanniassa ja auttaa nuoria kehittämään hyödyllisiä taitoja”, sanoi DofE:n toimitusjohtaja Ruth Marvel.

Marvelin mukaan palkinnon kriteereitä on aina päivitetty vastaamaan uusien sukupolvien kiinnostuksenkohteita. Siksi e-urheilukin on otettu riemumielin mukaan ohjelmaan.

Lähde: Gaming Industry 24/7
Kansikuva: DofE

Tuoreimmat uutiset:

Luetuimmat nyt