SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Dynamo Kiev – Malmö: Ruotsalaisten urakka lohkovaiheessa alkaa
  • Toimitus

Dynamo Kiev – Malmö: Ruotsalaisten urakka lohkovaiheessa alkaa

julkaistu: 19.09.2019 16:43

Tänään on aika aloittaa lohkovaihe myös Erooppa-liigassa. Lohkovaiheessa on mukana myös ilahduttavasti yksi ruotsalainen seura, kun Malmö varmisti paikkansa lohkopeleihin voittamalla Bnei Yehudan viimeiselle karsintakierroksella. Tämän lisäksi myös onnetar oli mukavasti ruotsalaisten puolella, kun samaan lohkoon arvottiin Kievin lisäksi, FC Kööpenhamina ja Lugano, joten myöskään jatkopaikka ei ole täysin mahdoton ajatus.

Tämän päivän kotijoukkue Dynamo Kiev on yksi Ukrainan suuruuksista ja taistelee joka vuosi Shakhtar Donetskin kanssa sarjan voitosta. Viime kaudella Kiev jäikin sarjassaan kakkoseksi ja sitä kautta ajautui Mestarien Liigan karsintoihin. Karsintojen viimeisellä kierroksella Kiev kohtasi Belgian ylpeyden Club Bryggen, jolle häviäminen tarkoitti automaattista paikkaa Eurooppa-Liigan lohkovaiheessa.

Kievin valmentaja Oleksi Myh’ailytšenko on hyvin mielenkiintoinen hahmo. Elokuussa päävalmentajana aloittanut entinen Ukrainana maajoukkuevalmentaja on viimeksi valmentanut päävalmentajana kymmenen vuotta sitten. Tämän jälkeen mies on toiminut vuodesta 2011 alkaen Keivun urheilutoimenjohtajana, sekä apuvalmentajana.

Kievin joukkue pelaa hyvin saman tyyppistä jalkapalloa, kuin Venäläiset joukkueet. Joukkueen runko muodostuu Ukrainan maajoukkuemiehistä, joiden lisäksi kentällä nähdään muutama täsmähankinta ulkomailta. Näistä tärkein on numerolla 14 pelaava ysipaikalla viihtyvä Luxemburgin toivo Gerson Rodrigues, joka kantaa suurta vastuuta joukkueen hyökkäyspelistä. Toisaalta miehen kausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, joten tänään olisi oiva paikka pienille lisätehoille.

Malmön joukkueen kausi on sujunut odotusten mukaisesti, kun joukkue on kotoisessa sarjassa kolmannella paikalla. Tosin paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheessa on joukkueelle ollut todella suuri bonus. Uwe Rosler tunnetaan valmennustyyliltään hyvinkin perus Saksalaisena valmentajana, jonka prosenttifutis on välillä ei niin kaunista katsottavaa.

Malmön tähtipelaajina hääräävät keskikentällä viihtyvä tanskalainen Anders Kristiansen ja numeroa yhdeksän kantava ruotsalainen Markus Rosenberg, joka on painanut tälle kaudelle jo kunnioitettavat kymmenen reppua. Poissaolosektorilla joukkueesta puuttuu ainoastaan Brorsson, jonka paikan valmentaja Rosler kyllä pystyy korvaamaan millä pelaajalla tahansa.

Tänään kertoimet ovat hyvin ajantasalla joukkueiden voimasuhteista. Kotijoukkue on suosikki ja voittaa ottelun jopa hieman alle 50% todenäköisyydellä. Maaliodottamaa ei niin loistavakuntoisella luonnonnurmella pelattavassa ottelussa ei ole juuri laisinkaan ja sen takia hieman huonommatkin kertoimet underpainotteisille kohteille on tänään kohdallaan.

Vastakkain on kaksi vahvasti puolustusvoittoiseen jalkapalloon uskovaa valmentajaa, joista kotijoukkueen Myh’ailytšenko on oikeastaan vielä enemmän puolustavan jalkapallon suuntaan vannoutunut mies. Olisikin kovin yllättävää, jos tämän päivän ottelussa nähtäisi yli kaksi maalia.