SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Drew Brees teki sen – NFL-historian aliarvostetuin pelinrakentaja on nyt historian paras
  • Toimitus

Drew Brees teki sen – NFL-historian aliarvostetuin pelinrakentaja on nyt historian paras

julkaistu: 09.10.2018 05:40

Maanantai-illan ottelussa Washington Redskinsiä vastaan New Orleans Saintsin pelinrakentaja teki jotain, mitä kukaan ei ikinä NFL:ssä pysty toteuttamaan. QB Drew Brees nousi kaikkien heitettyjen jaardien ykköseksi. Tällä kaudella jo nähtiin Breesin nousu yhden tilaston kärkeen. Hänestä tuli ensimmäinen pelinrakentaja, joka rikkoi vanhan Brett Favren ennätyksen. Brees oli ensimmäinen pelinrakentaja ikinä, joka heittää yli 6300 koppia hyökkääjille.

Brees oli yliopistossa äärettömän lupaava pelaaja, mutta 2001 draftissa häntä pidettiin liian lyhyenä ja käden voimaa epäiltiin. Brees kuitenkin oli kyseisen draftin toinen pelinrakentaja, joka valittiin. Ensimmäisenä valintana oli Michael Vick Atlantalle, joka nousi legendan asemaan (ennen koiratappeluita). Brees oli toisen kierroksen ensimmäinen varaus, eli 32. kaikkiaan.

Brees pelasi vuodet 2001-05 San Diego Chargerissa, kunnes hänet siirrettiin Saintsiin. Vaikka Brees sai NFL:n Comeback Player of the Year-palkinnon vuonna 2004, hän teki koko uransa Saintsissa. Saints voitti Breesin johdolla Suber Bowl XLIV:n vuonna 2010 lukemin 31-17. Kyseisessä ottelussa ensimmäisellä puolikkaalla Saints oli helisemässä, mutta he onnistuivat onside-kickissä ja sen jälkeen joukkue vei peliä miten tahtoi.

Brees on valittu 11 kertaa Pro Bowliin, joka on NFL:n vastine All Stars-ottelulle. Hänet valittiin Super Bowlin parhaaksi pelaajaksi ja hänet on kahdesti valittu NFL:n parhaaksi hyökkääväksi pelaajaksi. Hän peräti seitsemän (7) kertaa heittänyt urallaan eniten hyökkäysjaardeja koko sarjasta. Ei ole kovin montaa palkintoa, mitä tämä Austin, Texasissa syntyny mies ei olisi saavuttanut.

Jotta Drew Brees ei olisi rikkonut ennätystä löysällä heitolla, hän päätti rikkoa ennätyksen 62 jaardin heitolla. Kuvio oli kaunis ja Smith koppasi pallon. Kuten pitikin. Emme tule NFL:ssä ikinä näkemään tämän tasoista pelinrakentajaa.